МЕНЮ
КОШНИЦА

Сухоустойчив Декоративен Троскот - Бермудска трева представен от Севън Сийдс - 1 кг за 100 кв.м

Сухоустойчив декоративен троскот - Бермудска трева представен от Севън Сийдс - 1 кг за 100 кв.м
Сухоустойчив Декоративен Троскот - Бермудска трева представен от Севън Сийдс - 1 кг за 100 кв.м
42.90 лв.
 • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
 • Код: GSF0040

Опции

Купи

Една от най-ефективните и атрактивни тревни смеси за сухи терени, които ви предлагаме в каталога на Севън Сийдс и онлайн магазин Semenata bg е сухоустойчив Декоративен Троскот, известен още като Бермудска трева (Cynodon dactylon). 

Какви са особеностите на този сорт трева? 

Ако трябва да опишем с няколко думи най-големите предимства на Декоративния троскот, то това е неговата устойчивост – на суша и на натоварване. Освен голяма практичност, затревяването с този тип тревни смеси осигурява и страхотен декоративен ефект на зеления естествен килим. 

Както и името на тревната смес Бермудска подсказва, произходът на този сорт са Бермудските острови. 

Декоративният сухоустойчив Троскот развива мощна коренова система, която му осигурява устойчивост особено при суша и сухи терени. Сортът е сред бавнорастящите, което създава предимството на по-рядка нужда от косене (веднъж на 7 - 10 дни). Листата на Троскота растат предимно на ширина и по-бавно на височина, което спомага за образуването на гъст тревен килим с луксозен вид. 

Тревният килим със сухоустойчив Декоративен Троскот има атрактивен маслено зелен цвят и много гъста структура. През студените месеци тревната настилка придобива жълт цвят, но през пролетта се възстановява свежия зелен вид. 
Откъм светлина Троскота се нуждае от слънчеви терени. Засенчването не се отразява добре на тревната настилка – прави я рядка и слаба. 

Издръжливостта на Декоративните троскоти сухоустойчиви на натоварване е впечатляваща. 

Предлагания от Севън Сийдс сорт се цени високо за затревяване на спортни обекти – площадки, стадиони, тенис кортове и други. Сред предимствата на този тип смеси е мекотата на тревната настилка. Култивираният троскот съчетава нежни листа и структура на тревата с отлична издръжливост. 

Гъстият тревен килим от Бермудска трева не позволява инвазия на плевели, което го прави страхотно решение за затревяване на градини с декоративен ефект в паркове, хотели, резиденции, бизнес сгради, училища, голф игрища и много други. 
Декоративният троскот сухоустойчив се развива най-успешно върху песъчливи почви с отличен дренаж. Отглежда се и върху леко засолени и глинести почви. 

Сеитбата следва класическите подходи при затревяване, а именно, пролетно или есенно засяване. Температурите задължително трябва да бъдат над 5 С градуса, а препоръчително, 15 – 25 С градуса. Семената се разпръскват върху отредените терени, пкриват се с тънък слой пръст, около 1 см и се валират. Редовното поливане е сред основните грижи за Бермудската трева особено в началните фази на растеж на тревните насаждения.

Покълването на семената отнема значително повече време от повечето видове райграс. Заредете се с търпение за около и над месец чакане докато забележите появата на първите растения. Красотата и устойчивостта на тревния килим ще ви убеди, че чакането си е заслужавало.

Когато растенията достигнат височина около 7 см се извършва първото  косене. Препоръчва се поддържащите коситби да се правят при достигане на височина на тревната настилка около 3 – 5 см. Тъй като Троскота Декоративен е бавнорастящ сорт трева, коситбите най-често се извършват ежеседмично или веднъж на две седмици. 

Подхранването на терени със сухоусточив Декоративен троскот се провежда по схема спрямо използвания продукт. Разгледайте разнообразието от специализирани торове за тревни площи, които ви предлагаме в категорията на сайта. Най-често се прилага наторяване в началото след засяване и тор с дълготрайно действие за поддържане на площите. 

 • Норма за сеитба: 1 кг семена на Декоративен Троскот са достатъчни за 100 кв.м зелена площ
 • Издръжливост на газене: Високо устойчива трева на тъпчене с добра регенерация.
 • Осветеност на терена: засейте на слънчево място.
 • Необходимост от поливане: Декоративният Троскот е силно сухоустойчив, въпреки това през летните месеци не засушавайте тревния чим за дълго.
 • Устойчивост при ниски температури: През зимните месеци листата пожълтяват от ниските температури напълно или частично (в по-топлите райони на страната). През пролетта връща зеленич си цвят.
 • Характеристики на листата: Листата на декоративните троскоти са меки, фини и доста жилави.
 • Период на сеитба: Март-юни и от септември до октомври.
 • Период за покълване: Сухоустойчивият декоративен троскот покълва бавно за около 30 - 40 дни. 
 • Разфасовка: 1 кг семена а Бермудска трева са нужни за затревяване на до 100 кв.м площ, може да поръчате и ртазфасовка 5 кг (до 500 кв.м).

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце
Устойчивост на утъпкванеВисока
СухоустойчивостВисока

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив