МЕНЮ
КОШНИЦА

Сортови семена на Сакъзче (Пеларгониум) микс от изящни цветове

Семена на Сакъзче - Сакъзче семена с отлична цена: 3.00 лв.
Сортови семена на Сакъзче (Пеларгониум) микс от изящни цветове

Опции

Купи

Пъстроцветните градини и кътове са истинска наслада за окото. Добавете цвят и свежест в своята дворна градина или на балкона с красивия микс от сакъзче, който ви предлагаме. Латинското име на сакъзчето е Pelargonium (пеларгониум), което обединява различни разцветки в палитри и нюанси, които ще ви впечатлят. В България, сакъзчето е широко отглеждано растение поради малкото грижи, които изисква и обилните ярки цветове, с които  ще ви радва през лятото и есента.

Растенията са компактни и подходящи за отглеждане в кашпи и сандъчета на терасата. На височина достига около 35 см, което е идеалният размер за декоративно цвете за акцент, подходящо за украсяване дори на малки кътове и первази на прозорци. Листата на сакъзчето са наситено зелени с интересна форма подобна на листата на хедера (бръшлян). 

Оптималните условия за отглеждане на цветето включват слънчеви места и редовно поливане, без да се преполива. Растенията виреят и на полусянка, но по-обилен цъфтеж се получава, когато растат в обилие от светлина. Сакъзчетата не са претенциозни откъм почва, но ако искате да осигурите най-доброто за това цвете, засейте семената в леко по-кисела пръст, като универсална почва за цветя.

Как и кога да засеете семената от специалния микс Сакъзче, който ви предлагаме? Най-подходящото време за засяване е в първите месеци на годината. По този начин растенията ще достигнат цъфтежна възраст през лятото, когато ще имат всички условия за обилен цъфтеж. Семената се засяват на около 0,5 см дълбочина в предварително подготвен субстрат. Ако ги засявате в големи сандъчета, постарайте се да осигурите разстояние от около 22-30 см между семената. 

Сакъзчето е топлолюбиво растение и не издържа на студове. Обгрижвайте засятите семена и разсада на топло и светло място, защитено от течения и ниски температури. Обикновено първите растения ще се покажат около 2 седмици след засяване на семената ако се отглеждат в топли помещения с температура от 21°C градуса. Изнасянето на растенията на открито може да се направи след стабилното покачване на температурите в края на пролетта.

Сакъзчето е многогодишно растение, което трябва да се прибира на закрито в края на есента. Пълноценните грижи за цветето включват редовното отстраняване на увехналите цветове, за да се подновяват с нови. С тези допълнителни подрязвания ще получите непрекъснат цъфтеж на сакъзчето през целия сезон.

Селекцията от семена, които ви предлагаме съдържа палитра от цветове в бяло, розово и лилаво.

Нужно ли е да наторявате почвата на сакъзчето?

Препоръчително е да подхранвате растенията със специализирани минерални торове, които съдържат перфектният баланс от вещества за цъфтящи растения.

Как се размножава сакъзче?

Най-лесният начин да захванете ново растение е чрез резник. Отрязва се част от зеленото стъбло на здраво растение и така направеният резник се засажда директно в почвата.

Зимни грижи за сакъзчето – за да запазите прекрасното цвете за дълги години трябва да приберете кашпите, в които е насадено на закрито преди първите слани. Съхранявайте в помещения с ниски температури, за да спомогнете състоянието на покой на растението, в който то почти не се развива. В този период поливането трябва да е много оскъдно и внимателно, за да избегнете загниване на корените. Не подхранвайте с торове сакъзчето през зимата, а само през пролетните и летните месеци, когато расте интензивно.

Разфасовка: 5 бр. семена на цветя Сакъзче

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември, Октомври, Ноември
Цвят на плода/цветаБял, Лилав, Розов, Червен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностМногогодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаДекорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив