Меню
Каталог
Филтър
Цена
лв. лв.
Марка
19
Семена
Кога се засява
122
123
124
Особености на растението
52
Цъфтеж/Беритба
82
83
84
85
86
87
Цвят на плода/цвета
90
91
92
95
97
Начин на засяване
58
Дълговечност
103
Място на отглеждане
105
Необходимост от опора
107
Нужда от поливане
111
Необходимост от светлина
113
Височина на растението
70
Предназначение на плода/цвета
117
Рейтинг
1
2
3
4
5

Пасифлора семена

Изглед:
Покажи:
Ред:
Семена на Пасифлора (специална селекция)
Многогодишно, пълзящо растение, образуващо обилна зеленина. Цъфти от пролетта до края на лятото с кръгли цветове, които имат голям декоративен ефект. ..
4,00 лв.
Многогодишно, пълзящо растение, образуващо обилна зеленина. Цъфти от пролетта до края на лятото с кръгли цветове, които имат голям декоративен ефект. ..

Увивни цветя Пасифлора - Passiflora caerulea са познати у нас като Маракуя, Часовниче или Мъченица. Тя е красиво, увивно растение с изключително характерни цветове. Произхожда от Перу (Бразилия). Въпреки, че е екзотично цвете, тя се отглежда успешно и у нас като саксийно растение за украса на зимни градини, балкони, огради и др. То изглежда много запомнящо се заради характерните си красиви цветове, които имат силен аромат и наподобяват часовников циферблат. Растението достига 3 м дължина, поради това, това се нуждае от подпора.

Пасифлората е често използван вид за направа на ефектни акценти, за разкрасяване на различни огради, перголи, изсъхнали дървета. Често се употребява за вертикално озеленяване на различни повърхности. Растението е добре познато на професионалните ландшафтни архитекти, градинари и любители на цветята с по-интересни форми. Обикновено се поставя на слънчеви места със свеж въздух. Пасифлората цъфти с екзотични смесени цветове в лилави и бели нюанси , които са съчетани със зелени чашелистчета.

В тази част на градинския магазин ще намерите сортови семена на Пасифлора, представени от водещи производители в Италия, Испания, Франция, Германия, Нидерландия, Полша и др.

 

Популярни производители
Semenata.bg © 2021