МЕНЮ
КОШНИЦА

Пасифлора семена

Многогодишно, пълзящо растение, образуващо обилна зеленина. Цъфти от пролетта до края на л..
5.00 лв.
Показани от 1 до 1 от 1 (1 страници)

Увивни цветя Пасифлора - Passiflora caerulea са познати у нас като Маракуя, Часовниче или Мъченица. Тя е красиво, увивно растение с изключително характерни цветове. Произхожда от Перу (Бразилия). Въпреки, че е екзотично цвете, тя се отглежда успешно и у нас като саксийно растение за украса на зимни градини, балкони, огради и др. То изглежда много запомнящо се заради характерните си красиви цветове, които имат силен аромат и наподобяват часовников циферблат. Растението достига 3 м дължина, поради това, това се нуждае от подпора.

Пасифлората е често използван вид за направа на ефектни акценти, за разкрасяване на различни огради, перголи, изсъхнали дървета. Често се употребява за вертикално озеленяване на различни повърхности. Растението е добре познато на професионалните ландшафтни архитекти, градинари и любители на цветята с по-интересни форми. Обикновено се поставя на слънчеви места със свеж въздух. Пасифлората цъфти с екзотични смесени цветове в лилави и бели нюанси , които са съчетани със зелени чашелистчета.

В тази част на градинския магазин ще намерите сортови семена на Пасифлора, представени от водещи производители в Италия, Испания, Франция, Германия, Нидерландия, Полша и др.