МЕНЮ
КОШНИЦА

Парички (Белис) семена

Многогодишно, слънцелюбиво, лесно за отглеждане растение, достигащо височина 15 см с обиле..
5.00 лв.
Двугодишно, слънцелюбиво, лесно за отглеждане растение, достигащо височина 15 см с обилен ..
2.10 лв.
Двугодишно, слънцелюбиво, лесно за отглеждане растение, достигащо височина 15 см с обилен ..
4.29 лв.
Показани от 1 до 3 от 3 (1 страници)

Паричката – Bellis perennis е сред най-широко разпространените цветя за озеленяване на паркове и градини. Произходът й е европейски, но се среща и в Америка и Австралия.

Градинарите и ландшафтните архитекти я използват често при озеленяване на паркове и градини. Тя образува прекрасни съчетания с листно декоративни. Не вирее добре в затворени помещения, но може да я поставите в саксии и кашпи. Култивираните сортове на Белиса са двугодишни и според кръстоската са бели, червени, розови или алено червени. Най-разпространеният вид е Б. Перенис, който достига височина до 20 см, сади на отстояния през 15 см и цъфти през април-юли. 

Засаждане и отглеждане на красиви и интересни цветя Парички

Паричката цъфти от Юли до Август. Тя предпочита топли места, които са изложени на пряко слънце в градината. Почвата е добре да е средна по механичен състав и същевременно плодородна. Размножаването на този вид цветя за градина и двор става чрез сеене на сортови семена през периода май-юни в подготвителни лехи, след което през есента се пресажда на желаното място.

Сеитбата се извършва при температури не по-ниски от 5ºС. Семената се поставят на 0,5 до 1,5 см дълбочина и 15 см отстояние едно от друго. Те покълват за около 14 дни и цъфтят в бели, розови и червени цветове през периода май-юни.