МЕНЮ
КОШНИЦА

Никотиана семена

Семена на Декоративни тиквички
Няма наличност
Микс от семена на декоративни тиквички с различни форми и цветове. Семената се засяват в к..
1.80 лв.
Едногодишно увивно растение, достигащо височина до 300 см. Има оригинални плодове, които с..
3.79 лв.
Семена на Никотиана сортови може да поръчате през онлайн плтформата Семената Шоп. Едногоди..
1.80 лв.
Показани от 1 до 3 от 3 (1 страници)

Никотианата (декоративен тютюн) е сред по-слабо известните у нас цветя, но не отстъпва по нищо на повечето саксийни видове. NicotIana tabacum пристига в Германия, като първото тютюнево растение през 1560 г. Там то е внесено от аугсбургския физик Око. Това силно миризливо растение, завладява всички със своя невероятен аромат и става предпочитано за отглеждане в градини от различен тип.

Декоративният тютюн е част от Семейство: Solanaceae, картофови и има много привлекателен и екзотичен аромат. Той може да вирее на балкони и тераси градински със северно изложение, но предпочита южното. Подходящ е за саксийно отглеждане в комбинация с други цветя по бордюрите в градината. Никотианата е едногодишно растение, което достига 30 см. височина.

Засаждане и отглеждане непопулярни цветя Никотиана

За отглеждането на Никотианата може да избирате много слънчеви, така и отчасти сенчести места. Като култура, тя е много е подходяща за градински легла и саксии.

Растенията процъфтяват най-обилно в плодородни и добре дренирани почви на по-слънчеви места. За Никотианата е добре да засеете семе, за да произведете разсад от февруари до месеца май. Най-добре е да я засадите на в градината или двора, като оставите разстояния 40 м/у растенията и 60 cm м/у редовете в края на май. Ако сеитбата се направи по-рано трябва да поддържайте температура 24 - 25°С. без да покривате семената. При такава температура , семената поникват за около 14-20 дни.

Това едногодишно цвете формира цъфтящи „храсти”, чиито аромат е особено силен вечер. Неговият цъфтеж е продължителен и обилен. Той продължава почти до края на м. Септември, а понякога и до средата на Октомври. 

Препоръчва се употребата на субстрат: пръст за балконски цветя или градинска пръст. 

Никотианата трябва да поливате редовно и доста обилно, нe я засушавайте. 

Много е важно преминалите цветове да се отстраняват, за да стимулирате по-обилен цъфтеж. В допълнение е добре да пазите вашата никотиана от вредители и болести, като листни въшки, охлюви и др. Можете да използвате вашата никотиана за оформление. Тя е подходяща за украса на цветни петна в паркове, частни градини, балконски саксии и отрязан цвят. Изглежда Много добре комбинирана с лобелии (Lobelia erinus). 

Грижи

Отглежда се от семена през пролетта и цъфти до късна есен. Обича обилно поливане, добре дренирана почва и редовно подхранване с тор за цъфтящи растения.