Меню
Каталог
Филтър
Цена
лв. лв.
Марка
8
Семена
Кога се засява
123
124
Особености на растението
52
Цъфтеж/Беритба
82
83
84
Цвят на плода/цвета
89
92
93
95
96
97
98
Начин на засяване
29
Дълговечност
101
Място на отглеждане
105
Необходимост от опора
108
Нужда от поливане
110
Необходимост от светлина
113
Зимоустойчивост
115
Височина на растението
67
Предназначение на плода/цвета
117
Рейтинг
1
2
3
4
5

Нигела семена

Изглед:
Покажи:
Ред:
Семена на едно изключително цвете Нигела (челебитка) - Nigella damascena
От нашия магазин „semenata.bg“ вече може да закупите семена на цветя Нигела (Nigella damascena) микс от различни цветове. Също така тук ще..
1,30 лв.
От нашия магазин „semenata.bg“ вече може да закупите семена на цветя Нигела (Nigella damascena) микс от различни цветове. Също така тук ще..

Нигелата е едногодишно тревисто растение, което произхожда от южна Азия. Тя е много красиво цвете, което е изключително подходящо за двора на вашата вила или къща. Може да се комбинира с други видове в градината, както и да се засее около дървета или до ваши любими растения. Заради красивите си сини цветове нигелата се отглежда и като декоративно цвете и вирее добре и в саксии или сандъчета, с които може да украсите вашите тераси или балкони. Нигелата се характеризира с красота и нежност.

Много хора изсушават част от цветовете й и правят ароматни нанизи. Като подправка, нигелата е позната под наименованието черен кимион или така наречената челебитка полска. Семенцата й имат леко пикантен и приятен аромат и се използват не рядко като интересна подправка за много видове солени ястия. С тях се подправят печива, салатки и екзотични ликьори. Добавят се също в миксове с други подправки.

Ароматът на нигелата се засилва при загряване на тиган. Добре е да се съхранява на сухи места и в добре затворени съдове, за да запази по-дълго качествата си.

Популярни производители
Semenata.bg © 2021