МЕНЮ
КОШНИЦА

Нигела семена

От нашия магазин „semenata.bg“ вече може да закупите семена на цветя Нигела (Nigella damas..
2.10 лв.
Показани от 1 до 1 от 1 (1 страници)

Нигелата е едногодишно тревисто растение, което произхожда от южна Азия. Тя е много красиво цвете, което е изключително подходящо за двора на вашата вила или къща. Може да се комбинира с други видове в градината, както и да се засее около дървета или до ваши любими растения. Заради красивите си сини цветове нигелата се отглежда и като декоративно цвете и вирее добре и в саксии или сандъчета, с които може да украсите вашите тераси или балкони. Нигелата се характеризира с красота и нежност.

Много хора изсушават част от цветовете й и правят ароматни нанизи. Като подправка, нигелата е позната под наименованието черен кимион или така наречената челебитка полска. Семенцата й имат леко пикантен и приятен аромат и се използват не рядко като интересна подправка за много видове солени ястия. С тях се подправят печива, салатки и екзотични ликьори. Добавят се също в миксове с други подправки.

Ароматът на нигелата се засилва при загряване на тиган. Добре е да се съхранява на сухи места и в добре затворени съдове, за да запази по-дълго качествата си.