МЕНЮ
КОШНИЦА

Незабравка (Миосотис) семена

Едногодишно, компактно растение, достигащо височина 20 см. Образува многобройни средни по ..
3.50 лв.
Показани от 1 до 1 от 1 (1 страници)

Имайки предвид популярността и красотата на цветето Незабравка, от нашия градинарски онлайн магазин сме радостни да ви представим семена на тази прекрасна култура. Цветето е изключително красиво и има дребнички, светло сини цветове. Стъблото му е силно разклонено. Растенията от този тип достигат височина  10-30см и са покрити с власинки. Незабравката образува късо и разклонено коренище с многобройни, силно разклонени тънки корени. Тя вирее най-добре на добре осветени места.

Тези цветя се развиват и в полусенчести кътчета, но там забавят развитието си. Почвата им трябва да е добре обработена и почистена от плевели. Миосотисът се среща най-често из влажните места с умерен климат на Европа, Азия, Америка, Южна Африка и Австралия и носи красота и свежест във всяка градина.

Засаждане и отглеждане на красиви цветя Незабравки

Размножаването става чрез сеене на семена, директно в лехата на дълбочина 6 мм и поникват за 14-20 дни. Осигурете умерено и редовно поливане. Семената могат да се засяват и в студени парници на разстояние 30/30 см. Незабравката понася големи температурни разлики. Понеже е зимоустойчива тя издържа на температура от -20 до +30 градуса.

Грижи

За постигане на обилен цъфтеж и интензивен цвят на тези нежни цветя, може да ги подхранвате със специализирани торове. Торене с пресен оборски тор не се препоръчва. Незабравката се засажда  в цветни групи или бордюри.