Меню
Каталог
Филтър
Цена
лв. лв.
Марка
7
Семена
Кога се засява
133
122
123
124
125
134
135
136
126
127
128
129
Особености на растението
52
Цъфтеж/Беритба
79
80
Цвят на плода/цвета
94
Начин на засяване
29
Дълговечност
103
Място на отглеждане
105
106
Необходимост от опора
108
Нужда от поливане
110
Необходимост от светлина
113
Зимоустойчивост
115
Височина на растението
70
Предназначение на плода/цвета
117
Рейтинг
1
2
3
4
5

Михелия семена

Изглед:
Покажи:
Ред:
Семена на Михелия (Орхидеево дърво, Замиокулкас)
Орхидеевото дърво е тропическо вечнозелено растение, идващо от Индия. Цветовете са оранжеви, ароматни, присъстват почти през цялата година. Цъфти след..
6,99 лв.
Орхидеевото дърво е тропическо вечнозелено растение, идващо от Индия. Цветовете са оранжеви, ароматни, присъстват почти през цялата година. Цъфти след..

Михелията е позната още като Орхидеево дърво. Латинското й наименование е Bauhinia Variegata. Част е от семейството Бобови или на латински Fabaceae. Тя е вечнозелено растение, което произхожда от Азия, Индия. Цветовете на това тропическо цвете са оранжеви и много ароматни почти през цялата година. Маслото от дървото е важна и скъпа съставка в парфюмерийната индустрия.

Михелията достига височина обикновено до 5м. Цветовете й са кремаво бели и не особено големи. Нейните цветни венчелистчета са разпространени по дължина около тичинките. Цветните пъпки на дървото са много крехки и ако се пипат невнимателно могат да паднат много лесно. Когато дървото се отглежда в къщи то ароматизира дома с прекрасен аромат. Етеричните масла се получават от цветята и листата му. 

Засаждане и отглеждане на декоратино растение Михелия

Михелията се размножава най-основно чрез засяване на семена и подготвяне на разсад. Семената трябва да се накиснат за кратко във вода преди засаждането и в последствие да се отстранят от образуваната каша. Този процес е нужно да се повтори още два пъти, за да ускори процеса на покълване.

След накисването семенцата трябва да се засадят в универсална почва за цветя, която да е добре оцедлива и да бъдат поставени на топло място. Сеитбата става на дълбочина от около 7 мм, в саксии през цялата година. Добре е съдовете да се поставят на топли и осветени места, които не са директно на пряко слънце.

Когато пресаждате това растение в саксия е добре да не забравяте да оставите голям дренажен отвор. Михелията въздушна влажност, топлинка и светлина. Препоръчително е съдът, в който се отглежда да се постави върху поднос с вода и камъчета. Ако това не е възможно може да увеличите влажността чрез пръскане на вода от пулверизатор.

Въпреки това трябва да се внимава с излишната влага по листата, която може да допринесе за развитието на гъбички. Затова е нужно да следите листата и в случай на промени в окраската им, незабавно да вземете мерки. Основният производител на етерично масло от цветовете и листата на цветето е индийският град Джава. Маслото се получава чрез парна дестилация на листата и е мощен антисептик.

Грижи за Михелиите

Не трябва да се допуска засушаване, нито преполиване. Добре е цветето да се засади в по-големи саксии. В топлите страни често се сее и покрай улиците. Михелията не е студоустойчив вид, поради което през зимата се налага да се прибира на закрито, особено ако се гледа по нашите географски ширини във външни градини.

Популярни производители
Semenata.bg © 2021