Меню
Каталог
Филтър
Цена
лв. лв.
Марка
19
Семена
Кога се засява
123
124
125
134
Особености на растението
52
Цъфтеж/Беритба
82
83
84
85
86
Цвят на плода/цвета
89
90
93
94
95
Начин на засяване
29
58
Дълговечност
103
Място на отглеждане
105
Необходимост от опора
108
Нужда от поливане
110
Необходимост от светлина
113
Зимоустойчивост
115
Височина на растението
66
Предназначение на плода/цвета
117
Рейтинг
1
2
3
4
5

Месембриантемум семена

Изглед:
Покажи:
Ред:
Семена на Доротеантус (Месембриантемум ,Обедно цвете, Мезембриантемум) - Dorotheanthus criniflorum
Многогодишно, слънцелюбиво растение с височина 20 см. Образува много на брой ярко оцветени цветове с продължителен цъфтеж. Подходящо за бордюри и скал..
3,00 лв.
Многогодишно, слънцелюбиво растение с височина 20 см. Образува много на брой ярко оцветени цветове с продължителен цъфтеж. Подходящо за бордюри и скал..

Цветето Месембриантимум е от групата на цъфтящите сукуленти и е част от актуалните тенденции в градинарството и интериора. Месестите му листа, уникалните форми, цветове и ниските изисквания за поддръжка го правят чудесен избор за всякакви градини и саксии. 
Месембриантимумите имат доста цветове.

През пролетта и лятото цъфтят обилно. Те наподобяват маргаритките и се срещат в розово, червен цвят, жълто, бяло, или други цветове. Тези цветя достигат от 10 до 30 см дължина. По-издължените растения са подходящи за поставяне в алпинеуми. Подобно на другите видове сукуленти, месембриантимумите се нуждаят от по-високи температури и не понасят прекомерното поливане. Месембриантемума може да отгледате и на открито, стига да са на място с по-топли зими без замръзване.

Засаждане и отглеждане

Месембриантимумът се отглежда чрез засяване на семена и предварително подготвен разсад. Сеитбата се прави на закрито от късна зима до пролетта. Семената се засаждат на повърхността на почвата, защото изискват светлина за покълването.Може да поставите вода в основата на саксията в която засаждате цветето, така че почвата да всмуква необходимата влага. След като почвата потъмнее може да отстраните водата напълно. Препоръчителната температура за отглеждане е около 15 до 20 градуса по Целзий.

Може да поставите саксията на растението и в прозрачна, полиетиленова торбичка. Почвата трябва да се поддържа влажна и да се избягва пряка слънчева светлина. Покълването настъпва между 15-21 дни. След покълването е добре да извадите от полиетиленовата покривка и да продължите съхранението на топло и светло. Когато кореновата система стане по-силна може да засадите разсада в саксии или сандъчета за цветя и да отглеждате растението в по-хладни условия за още 12 седмици.

Цветята могат да бъдат преместени навън, когато няма опасност от слани. Растенията се засаждат на разстояние 30 см. едно от друго. За да цъфтят обилно трябва да поемат максимално количество от наличната слънчева светлина. 

Грижи

За да полеете качествено вашите Месембриантимуми, е нужно да напоите почвата изцяло. Следващата поливка трябва да направите на напълно изсушена почва. Можете също така да подхраните с течен тор, след като растенията приключат летния цъфтеж.

Популярни производители
Semenata.bg © 2021