МЕНЮ
КОШНИЦА

Лупина семена

Многогодишно, лесно за отглеждане растение с височина до 120 см. Образува много ярки цвето..
3.50 лв.
Градински онлайн център Семената Шоп представя семена на Лупина с латинско име Lupinus pol..
3.69 лв.
Показани от 1 до 2 от 2 (1 страници)

Лупината е красиво едногодишно цвете, което има кичести дълги багри, а наличието му в градината би дало страхотно разнообразие на растенията, които отглеждаме. Към този род спадат над 300 вида, като най-често срещани са в районите на Средиземноморието.

Повечето от тези цветя се срещат в диво състояние, но от много време насам се култивират и разбира се, предоставяме семена, подходящи за директно отглеждане в личната ви градина. Цветовете на Лупината са издължени и приличат на тези на граха. Багрите, в които това цвете ще украси градината ви, са различни, като то цъфти с ярки нюанси на жълтото, лилавото, розовото, бялото и оранжевото.

Засаждане и отглеждане на Лупини

Най-добрият начин за размножаване на цвете Лупина е чрез засяване на сортови семена. Те се сеят в почвата през пролетта, като след сеитба се пръска срещу мравки. Семената се засяват на около 30 см едно от друго, покълват от седмица до десетина дни.

Може да използвате редова сеитба. Предварително изберете полусенчесто място или изцяло сенчесто, което да е изолирано от вятър. Най-добре растението се развива на градинска, леко песъчлива почва, но като цяло е известно, че може да вирее във всяка една поради непретенциозността си откъм тази част на отглеждането.

Грижи за Лупините

Лупината трябва да се тори при необходимост, да се осигури оптимална топлина (тази на територията на България е подходяща за нейното отглеждане) и да се полива равномерно и сравнително често. Растението е устойчиво на вредители, но зле може да му повлияят прекалено горещите температури. Именно поради този факт се препоръчва и отглеждането на полусенчести места. Пряката слънчева светлина може да изгори цветовете и листата. Цветето Лупина е зимоустойчиво.