МЕНЮ
КОШНИЦА

Лобелия семена

Магазин за градинарски стоки Semenata Shop представя семена на Лобелия. Едногодишно растен..
2.10 лв.
Едногодишно храстовидно растение с височина 15 см. Има обилен цъфтеж в тъмно син цвят, кой..
3.50 лв.
Показани от 1 до 2 от 2 (1 страници)

Нашият градинарски онлайн магазин е радостен да ви представи семена на цветя Лобелия - цветето, за което повечето местни градинари са чували и дори отглеждали в своите дворове и градини. Това е едногодишно тревисто растение - джудже (заради своята ниска височина - достига едва 10 см). Цветчетата му също са дребни, но кичести и затова е подходящо за отглеждане в комбинация с други градински цветя.

Много подходящо за ландшафтни конструкции, използва се за бордюрно цвете, а също така и за красиво допълнение в двора. Съществуват и многогодишни видове, но повечето от тях загиват след настъпване на по-ниските температури през късната есен, тъй като лобелията не е зимоустойчиво растение.

Засаждане и отглеждане на Лобелия

Размножаването на Лобелия става чрез директна сеитба в началото на пролетта, както и при повечето градински цветя. За ориентир това е периода февруари - март. Особеност при засаждането е, че самите семена се поставят в почвата като се притискат, без да се налага покриването им с пръст. Директната сеитба се използва в случай, че времето е по-топло (ако сте предпочели по-късна сеитба), в противен случай - засадете в парник и отгледайте разсад. Пикирайте през май в постоянната почва на открито.

Лобелията има нужда от оцедлива почва. Освен това трябва да е плодородна и богата на хранителни вещества. Торете по ваше наблюдение. При засаждане в по-плодородни почви дори може да не се налага внасяне на допълнителни хранителни вещества.

Грижи за Лобелиите

Експертите в градинарството определят лобелията като едно от по-капризните цветя, с които може да се заемете за отглеждане. Тя има строги изисквания към светлина и топлината.

Съответно следва да изберете полусенчести места, без наличие на пряка слънчева светлина, която от своя страна може да се окаже пагубна за развитието на тези цветя. Препоръчва се да поливате умерено без да оставяте почвата суха за дълго време. Когато е по-топло, съответно и напояването трябва да се стане по-често действие. Ако се справите с осигуряването на необходимите условия за лобелията, тя ще ви радва с прекрасните си цветове месеци наред!