Меню
Каталог
Филтър
Цена
лв. лв.
Марка
8
19
Семена
Кога се засява
122
123
124
125
Особености на растението
52
Цъфтеж/Беритба
82
83
84
85
86
Цвят на плода/цвета
89
92
93
96
Начин на засяване
29
58
Дълговечност
101
Място на отглеждане
105
106
Необходимост от опора
108
Нужда от поливане
110
Необходимост от светлина
113
Зимоустойчивост
115
Височина на растението
66
Предназначение на плода/цвета
117
Рейтинг
1
2
3
4
5

Лобелия семена

Изглед:
Покажи:
Ред:
Семена на Лобелия ниска синя
Едногодишно храстовидно растение с височина 15 см. Има обилен цъфтеж в тъмно син цвят, който създава забележителен ефект. Подходящо за бордюри, мозайк..
3,00 лв.
Едногодишно храстовидно растение с височина 15 см. Има обилен цъфтеж в тъмно син цвят, който създава забележителен ефект. Подходящо за бордюри, мозайк..
Семена на  Лобелия
Магазин за градинарски стоки Semenata Shop представя семена на Лобелия. Едногодишно растение, вирее на слънчево място и леки песъчливи почви. Отглежда..
1,30 лв.
Магазин за градинарски стоки Semenata Shop представя семена на Лобелия. Едногодишно растение, вирее на слънчево място и леки песъчливи почви. Отглежда..

Нашият градинарски онлайн магазин е радостен да ви представи семена на цветя Лобелия - цветето, за което повечето местни градинари са чували и дори отглеждали в своите дворове и градини. Това е едногодишно тревисто растение - джудже (заради своята ниска височина - достига едва 10 см). Цветчетата му също са дребни, но кичести и затова е подходящо за отглеждане в комбинация с други градински цветя.

Много подходящо за ландшафтни конструкции, използва се за бордюрно цвете, а също така и за красиво допълнение в двора. Съществуват и многогодишни видове, но повечето от тях загиват след настъпване на по-ниските температури през късната есен, тъй като лобелията не е зимоустойчиво растение.

Засаждане и отглеждане на Лобелия

Размножаването на Лобелия става чрез директна сеитба в началото на пролетта, както и при повечето градински цветя. За ориентир това е периода февруари - март. Особеност при засаждането е, че самите семена се поставят в почвата като се притискат, без да се налага покриването им с пръст. Директната сеитба се използва в случай, че времето е по-топло (ако сте предпочели по-късна сеитба), в противен случай - засадете в парник и отгледайте разсад. Пикирайте през май в постоянната почва на открито.

Лобелията има нужда от оцедлива почва. Освен това трябва да е плодородна и богата на хранителни вещества. Торете по ваше наблюдение. При засаждане в по-плодородни почви дори може да не се налага внасяне на допълнителни хранителни вещества.

Грижи за Лобелиите

Експертите в градинарството определят лобелията като едно от по-капризните цветя, с които може да се заемете за отглеждане. Тя има строги изисквания към светлина и топлината.

Съответно следва да изберете полусенчести места, без наличие на пряка слънчева светлина, която от своя страна може да се окаже пагубна за развитието на тези цветя. Препоръчва се да поливате умерено без да оставяте почвата суха за дълго време. Когато е по-топло, съответно и напояването трябва да се стане по-често действие. Ако се справите с осигуряването на необходимите условия за лобелията, тя ще ви радва с прекрасните си цветове месеци наред!

Популярни производители
Semenata.bg © 2021