МЕНЮ
КОШНИЦА

Кохия семена

Едногодишно, изправено, зелено растение, достигащо височина 80 см. През есента листата при..
3.50 лв.
Показани от 1 до 1 от 1 (1 страници)

Кохия (на латински Kochia) или летен кипарис е растящо бързо растение декоративно от семейството на Амарант. Развива широки листа и спада към храстовидните цветя. За негова родина е приета Китай, но цветето е дотолкова разпространено, че се среща широко Европа, Америка, Австралия, Япония. Отглежда се еднакво лесно както от начинаещи градинари, така и от тези с опит в градината.

Затова от нашия онлайн магазин ви представяме семена Кохия, с която да обогатите разнообразието на балкона си и да се насладите на прекрасните ѝ цветове през по-голямата част от лятото и есента. У нас кохията бива не рядко наричана и метла, заради факта, че много често обитателите на дворове я използват за направата на точно този инструмент за почистване на двора. Достига около метър височина, а цветовете са дребни и на пръв поглед не особено красиви.

Въпреки това цветето е кичесто и идеално за декорация. Кохията наподобява кипарис, може би затова е известна и с това название. Него получава заради наличието на яркозелени листенца, които са по целите стъбла на растението. Въпреки това обаче кохията няма нищо общо с вечнозелените представители на флората. Още една особеност отличава кохията от останалите подобни храсти, а именно - оцветяването на листата ѝ в ярко червено през есента - гледка, която ще ви плени и ще ви подтикне да използвате изрязаните растения за декорация в интериора си.

Засаждане и отглеждане Кохията

Размножаването на кохията става чрез директна сеитба почти единствено, тъй като растението не понася пресаждане. Растението може да бъде отглеждано както в саксии и балконски сандъчета, така и в откритата ви цветна градина. При засяване семената се поставят на дълбочина от 2-3 см, покриват се с почва и се поливат внимателн ос лейка. Когато пораснат, се прореждат, така че разстоянието между отделните растения да е приблизително 0,5 метра. Покълването се случва за период от около две седмици. Растенията достигат височина 80-100 см.

Грижи за Кохия

Грижите за вашите цветя кохия включват стандартното поливане, плевене, разрохкване на почвата, подстригване на храстите и борба с вредителите (ако такива се появят). Напояването става с лейка заради крехките стъбла на растението. Особено необходимо е да поливате, ако листата започнат леко да повяхват. Не преполивайте кохиите, те се нуждаят от вода сравнително рядко.

Кохията е светлолюбиво растение. Нуждае се от торене (ако имате желание и прецените) и подрязване на избуялите клонки. След тази процедура също се препоръчва леко подхранване на почвата, за да се възстановят растенията по-бързо и лесно. Подрязването е дейност, която следва да се прави веднъж на около две седмици, съветват експертите по градинарство.