Меню
Каталог
Филтър
Цена
лв. лв.
Марка
19
Семена
Кога се засява
123
124
125
134
Особености на растението
52
Цъфтеж/Беритба
83
84
85
86
87
Цвят на плода/цвета
91
Начин на засяване
29
58
Дълговечност
101
Място на отглеждане
105
Необходимост от опора
108
Нужда от поливане
110
Необходимост от светлина
113
Зимоустойчивост
115
Височина на растението
68
Предназначение на плода/цвета
117
Рейтинг
1
2
3
4
5

Кохия семена

Изглед:
Покажи:
Ред:
Семена на Кипарис (Кохия) едногодишен
Едногодишно, изправено, зелено растение, достигащо височина 80 см. През есента листата придобиват червено - кафяв цвят. Подходящ е за бордюри и рязан ..
3,00 лв.
Едногодишно, изправено, зелено растение, достигащо височина 80 см. През есента листата придобиват червено - кафяв цвят. Подходящ е за бордюри и рязан ..

Кохия (на латински Kochia) или летен кипарис е растящо бързо растение декоративно от семейството на Амарант. Развива широки листа и спада към храстовидните цветя. За негова родина е приета Китай, но цветето е дотолкова разпространено, че се среща широко Европа, Америка, Австралия, Япония. Отглежда се еднакво лесно както от начинаещи градинари, така и от тези с опит в градината.

Затова от нашия онлайн магазин ви представяме семена Кохия, с която да обогатите разнообразието на балкона си и да се насладите на прекрасните ѝ цветове през по-голямата част от лятото и есента. У нас кохията бива не рядко наричана и метла, заради факта, че много често обитателите на дворове я използват за направата на точно този инструмент за почистване на двора. Достига около метър височина, а цветовете са дребни и на пръв поглед не особено красиви.

Въпреки това цветето е кичесто и идеално за декорация. Кохията наподобява кипарис, може би затова е известна и с това название. Него получава заради наличието на яркозелени листенца, които са по целите стъбла на растението. Въпреки това обаче кохията няма нищо общо с вечнозелените представители на флората. Още една особеност отличава кохията от останалите подобни храсти, а именно - оцветяването на листата ѝ в ярко червено през есента - гледка, която ще ви плени и ще ви подтикне да използвате изрязаните растения за декорация в интериора си.

Засаждане и отглеждане Кохията

Размножаването на кохията става чрез директна сеитба почти единствено, тъй като растението не понася пресаждане. Растението може да бъде отглеждано както в саксии и балконски сандъчета, така и в откритата ви цветна градина. При засяване семената се поставят на дълбочина от 2-3 см, покриват се с почва и се поливат внимателн ос лейка. Когато пораснат, се прореждат, така че разстоянието между отделните растения да е приблизително 0,5 метра. Покълването се случва за период от около две седмици. Растенията достигат височина 80-100 см.

Грижи за Кохия

Грижите за вашите цветя кохия включват стандартното поливане, плевене, разрохкване на почвата, подстригване на храстите и борба с вредителите (ако такива се появят). Напояването става с лейка заради крехките стъбла на растението. Особено необходимо е да поливате, ако листата започнат леко да повяхват. Не преполивайте кохиите, те се нуждаят от вода сравнително рядко.

Кохията е светлолюбиво растение. Нуждае се от торене (ако имате желание и прецените) и подрязване на избуялите клонки. След тази процедура също се препоръчва леко подхранване на почвата, за да се възстановят растенията по-бързо и лесно. Подрязването е дейност, която следва да се прави веднъж на около две седмици, съветват експертите по градинарство.

Популярни производители
Semenata.bg © 2021