Меню
Каталог
Филтър
Цена
лв. лв.
Марка
19
Семена
Кога се засява
122
123
124
125
134
Особености на растението
52
Цъфтеж/Беритба
82
83
84
85
Цвят на плода/цвета
89
93
95
98
Начин на засяване
29
58
Дълговечност
101
Място на отглеждане
105
106
Необходимост от опора
107
Нужда от поливане
110
Необходимост от светлина
113
Зимоустойчивост
115
Височина на растението
68
Предназначение на плода/цвета
117
Рейтинг
1
2
3
4
5

Космос семена

Изглед:
Покажи:
Ред:
Семена на Космос микс
Eдногодишно лесно за отглеждане растение с височина 100 см. Цъфти с много и ярки цветове през цялото лято. Идеално е за бордюри и вази. Нуждае се от п..
3,00 лв.
Eдногодишно лесно за отглеждане растение с височина 100 см. Цъфти с много и ярки цветове през цялото лято. Идеално е за бордюри и вази. Нуждае се от п..

Космос е тревисто едногодишно растение, за чиято родина се смята Мексико. Цветето се числи към едноименния род към семейство Сложноцветни, а в него има над 20 вида растения. Цветовете му са ярки и красиви, а багрите, с които ще украсяват градината ви цяло лято са от нежно бели, жълти, лилави, жълти и лилави, а тичинките им винаги са ярко жълти. У нас особено популярен е жълтия и оранжевият космос, който се оказва изключително лесен за отглеждане от начинаещите градинари. Той достига височина до 70 см, а разстоянието между отделните растения поне 30-40 см едно от друго. 

Засаждане и отглеждане на Космос

Космосът се размножава чрез директна сеитба, която е добре да изварите пролетно време - март и април за отглеждане на разсад или направо в цветната градина през месец май. Изберете разумно почвата, в която ще засадите вашите растения - Космосът харесва лека, не задължително богата, с добри дренажни свойства почва.

Също така подберете светло място на отглеждане, до което да има пряка слънчева светлина, тъй като това растение е силно светлолюбиво. От точно това условие зависи колко кичести ще станат вашите насаждения с космос. Тук е моментът да отбележим, че това цвете е наричано още бордюрно заради целта, за която се използва в градски ландшафтни структури. То перфектно се комбинира с други топлолюбиви и светлолюбиви дребни цветя, които се засаждат в комбинация в градските градинки.

Грижи за Космоса

Растението космос се отглежда лесно и всеки начинаещ градинар може да се справи с него. Грижите за него са стандартни. Трябва да поливате, но едва когато почвата е леко засъхнала. Използвайте престояла вода без наличие на много варовик. Не допускайте да преполеете растенията, защото в този случай има голяма опасност от това да преполеете растенията и те да започнат да загниват от корените нагоре по стъблата.

Препоръчва се да прерязвате прецъфтелите цветове, като по този начин ще удължите цъфтежа. Когато цветята загинат в края на сезона и след последния си цъфтеж, запазете ги като компост за следващия сезон, съветват още експертите в градинарството.

Интересен факт за космоса е, че веднъж посят, той има свойството да се самозасява, така че на следващата година не се изненадвайте ако забележите нови растения, които са извън лехите, направени от вас предходното лято.

Популярни производители
Semenata.bg © 2021