МЕНЮ
КОШНИЦА

Космос семена

Eдногодишно лесно за отглеждане растение с височина 100 см. Цъфти с много и ярки цветове п..
3.50 лв.
Показани от 1 до 1 от 1 (1 страници)

Космос е тревисто едногодишно растение, за чиято родина се смята Мексико. Цветето се числи към едноименния род към семейство Сложноцветни, а в него има над 20 вида растения. Цветовете му са ярки и красиви, а багрите, с които ще украсяват градината ви цяло лято са от нежно бели, жълти, лилави, жълти и лилави, а тичинките им винаги са ярко жълти. У нас особено популярен е жълтия и оранжевият космос, който се оказва изключително лесен за отглеждане от начинаещите градинари. Той достига височина до 70 см, а разстоянието между отделните растения поне 30-40 см едно от друго. 

Засаждане и отглеждане на Космос

Космосът се размножава чрез директна сеитба, която е добре да изварите пролетно време - март и април за отглеждане на разсад или направо в цветната градина през месец май. Изберете разумно почвата, в която ще засадите вашите растения - Космосът харесва лека, не задължително богата, с добри дренажни свойства почва.

Също така подберете светло място на отглеждане, до което да има пряка слънчева светлина, тъй като това растение е силно светлолюбиво. От точно това условие зависи колко кичести ще станат вашите насаждения с космос. Тук е моментът да отбележим, че това цвете е наричано още бордюрно заради целта, за която се използва в градски ландшафтни структури. То перфектно се комбинира с други топлолюбиви и светлолюбиви дребни цветя, които се засаждат в комбинация в градските градинки.

Грижи за Космоса

Растението космос се отглежда лесно и всеки начинаещ градинар може да се справи с него. Грижите за него са стандартни. Трябва да поливате, но едва когато почвата е леко засъхнала. Използвайте престояла вода без наличие на много варовик. Не допускайте да преполеете растенията, защото в този случай има голяма опасност от това да преполеете растенията и те да започнат да загниват от корените нагоре по стъблата.

Препоръчва се да прерязвате прецъфтелите цветове, като по този начин ще удължите цъфтежа. Когато цветята загинат в края на сезона и след последния си цъфтеж, запазете ги като компост за следващия сезон, съветват още експертите в градинарството.

Интересен факт за космоса е, че веднъж посят, той има свойството да се самозасява, така че на следващата година не се изненадвайте ако забележите нови растения, които са извън лехите, направени от вас предходното лято.