МЕНЮ
КОШНИЦА

Кореопсис (жълтичка) семена

Едногодишно обилноцъфтящо растение с височина до 25 см. Верее на ярко слънце и добре оцедл..
3.00 лв.
Показани от 1 до 1 от 1 (1 страници)

Кореопсис е цвете, широко разпространено у нас и наистина красиво за вашите балкон или градина. За родина на това страхотно растение се смята Южната Америка, а името, под което е известно най-вече у нас е Жълтичка. Причината за това название е цветът на на венчелистчетата му, а именно жълт. Разбира се, има много отделни сортове кореопсис, които цъфтят и в различни от жълтия цвят - бяло и розово например… Който от сортовете обаче изберете ще Ви радва със своя цъфтеж. Ще си отгледате прекрасно цвете, което ще краси терасата ви или ще стане част от цветната ви градина за цялото лято.

Засаждане и отглеждане на различни видове Кореопсиси

Размножаването на кореопсиса става посредством директна сеитба. Засейте семената в през месец март (тогава е най-подходящо), когато температурите са достигнали 8-10 градуса по Целзий на открито. Поставете семената на дълбочина един см и ако необходимо покрийте съда с найлон, за да поникнат растенията по-бързо. Когато имате готов разсад, може спокойно да преместите вашите бъдещи цветя калеопсис на постоянното пространство.

Веднъж развити растенията, те могат да се размножават и чрез туфи, които от своя страна да разделите наесен или напролет. Използвайте плодородна, богата на състав почва. 

Грижи за Жълтичката

На първо място от грижите за кореопсиса е да изберете най-слънчевото място от градината или балкона си. Растението обожава пряката слънчева светлина, затова южното изложение е перфектно за отглеждането му.

Ако сте избрали многогодишен сорт, то несъмнено изнасяйте навън през летните месеци. Поливайте - през лятото обилно, а през зимата по-оскъдно. Оставяйте водата да престои преди да полеете растенията. В никакъв случай не бива да поливате това прекрасно цвете с варовита вода - ще се съсипе. Може да торите по ваше желание.