Меню
Каталог
Филтър
Цена
лв. лв.
Марка
8
Семена
Кога се засява
123
124
Особености на растението
52
Цъфтеж/Беритба
83
84
85
86
Цвят на плода/цвета
90
93
97
98
Начин на засяване
29
58
Дълговечност
101
Място на отглеждане
105
106
Необходимост от опора
108
Нужда от поливане
109
110
Необходимост от светлина
113
Зимоустойчивост
115
Височина на растението
66
Предназначение на плода/цвета
117
Рейтинг
1
2
3
4
5

Кореопсис (жълтичка) семена

Изглед:
Покажи:
Ред:
Семена на Кореопсис (Жълтичка) Coreopsis tinctoria
Едногодишно обилноцъфтящо растение с височина до 25 см. Верее на ярко слънце и добре оцедлива почва. Разфасовка: 0,5 гр. (около 1000 бр. семена) ..
1,30 лв.
Едногодишно обилноцъфтящо растение с височина до 25 см. Верее на ярко слънце и добре оцедлива почва. Разфасовка: 0,5 гр. (около 1000 бр. семена) ..

Кореопсис е цвете, широко разпространено у нас и наистина красиво за вашите балкон или градина. За родина на това страхотно растение се смята Южната Америка, а името, под което е известно най-вече у нас е Жълтичка. Причината за това название е цветът на на венчелистчетата му, а именно жълт. Разбира се, има много отделни сортове кореопсис, които цъфтят и в различни от жълтия цвят - бяло и розово например… Който от сортовете обаче изберете ще Ви радва със своя цъфтеж. Ще си отгледате прекрасно цвете, което ще краси терасата ви или ще стане част от цветната ви градина за цялото лято.

Засаждане и отглеждане на различни видове Кореопсиси

Размножаването на кореопсиса става посредством директна сеитба. Засейте семената в през месец март (тогава е най-подходящо), когато температурите са достигнали 8-10 градуса по Целзий на открито. Поставете семената на дълбочина един см и ако необходимо покрийте съда с найлон, за да поникнат растенията по-бързо. Когато имате готов разсад, може спокойно да преместите вашите бъдещи цветя калеопсис на постоянното пространство.

Веднъж развити растенията, те могат да се размножават и чрез туфи, които от своя страна да разделите наесен или напролет. Използвайте плодородна, богата на състав почва. 

Грижи за Жълтичката

На първо място от грижите за кореопсиса е да изберете най-слънчевото място от градината или балкона си. Растението обожава пряката слънчева светлина, затова южното изложение е перфектно за отглеждането му.

Ако сте избрали многогодишен сорт, то несъмнено изнасяйте навън през летните месеци. Поливайте - през лятото обилно, а през зимата по-оскъдно. Оставяйте водата да престои преди да полеете растенията. В никакъв случай не бива да поливате това прекрасно цвете с варовита вода - ще се съсипе. Може да торите по ваше желание. 

Популярни производители
Semenata.bg © 2021