Меню
Каталог
Филтър
Цена
лв. лв.
Марка
8
Семена
Кога се засява
123
124
125
134
135
Особености на растението
52
Цъфтеж/Беритба
82
83
84
85
86
Цвят на плода/цвета
95
98
Начин на засяване
29
58
Дълговечност
101
Място на отглеждане
105
106
Необходимост от опора
107
Нужда от поливане
110
Необходимост от светлина
113
Зимоустойчивост
115
Височина на растението
66
Предназначение на плода/цвета
117
Рейтинг
1
2
3
4
5

Конволвулус (поветица) семена

Изглед:
Покажи:
Ред:
Семена на Конволволус (Поветица) - Convolvulus tricolor
Едногодишно издръжливо растение, вирее на ярко слънце. Семената се засяяват през март в отделни саксии, покриват се с фин слой почва и се оросяват с в..
1,30 лв.
Едногодишно издръжливо растение, вирее на ярко слънце. Семената се засяяват през март в отделни саксии, покриват се с фин слой почва и се оросяват с в..

Конволвулус е едногодишно цвете широко разпространено в цяла Европа, включително и у нас. Неговото латинско име е Convolvulus, но е известно и с названието Поветица.  Издържа засушаване и на силно слънчево изложение.

Много добре се съчетава в комбинации с други лятно цъфтящи растения.

Засаждане и отглеждане на Поветицата

Конволвулусът се размножава най-лесно и бързо чрез семена. Те се засаждат директно в отредената за тази цел почва в периода март-май. Ако садите растенията на открито, то следете възможността за слани вече е преминала. Следете и за температурата, която е добре да бъде над 10 градуса, а оптимално е до 18 градуса по Целзий. Цветето може да се отглежда отлично и в саксии, достатъчно големи. Много важен фактор е ако засаждате конвулвуса директно, да го проредите, когато израсне, като осигурите 20-30 см между отделните коренчета. 

Грижи за Конволвулусите

Поливайте конвулвусите умерено. Наблюдавайте внимателно и когато видите, че горният слой на почвата вече е сух. Конволвулусът е изключително крехък и не му е необходимо голямо количество вода, затова със сигурност не бива да го преполивате. Тези растения са крехки, затова не ги пипайте прекалено, а ако ги плевите, също внимавайте много. Когато прецъфтят цветчетата, режете ги ,за да направите място за следващите. Ако имате желание и почвата е бедна на компоненти, може да торите вашите цветя. Растението не е податливо на вредители, но ако се случи да бъде заразено, третирайте, както останалите цветни растения във вашата градина.

Популярни производители
Semenata.bg © 2021