МЕНЮ
КОШНИЦА

Конволвулус (поветица) семена

Цветният микс от семена на увивни градински цветя (Climbing plants mixed) ще се превърне в..
2.10 лв.
Показани от 1 до 1 от 1 (1 страници)

Конволвулус е едногодишно цвете широко разпространено в цяла Европа, включително и у нас. Неговото латинско име е Convolvulus, но е известно и с названието Поветица.  Издържа засушаване и на силно слънчево изложение.

Много добре се съчетава в комбинации с други лятно цъфтящи растения.

Засаждане и отглеждане на Поветицата

Конволвулусът се размножава най-лесно и бързо чрез семена. Те се засаждат директно в отредената за тази цел почва в периода март-май. Ако садите растенията на открито, то следете възможността за слани вече е преминала. Следете и за температурата, която е добре да бъде над 10 градуса, а оптимално е до 18 градуса по Целзий. Цветето може да се отглежда отлично и в саксии, достатъчно големи. Много важен фактор е ако засаждате конвулвуса директно, да го проредите, когато израсне, като осигурите 20-30 см между отделните коренчета. 

Грижи за Конволвулусите

Поливайте конвулвусите умерено. Наблюдавайте внимателно и когато видите, че горният слой на почвата вече е сух. Конволвулусът е изключително крехък и не му е необходимо голямо количество вода, затова със сигурност не бива да го преполивате. Тези растения са крехки, затова не ги пипайте прекалено, а ако ги плевите, също внимавайте много. Когато прецъфтят цветчетата, режете ги ,за да направите място за следващите. Ако имате желание и почвата е бедна на компоненти, може да торите вашите цветя. Растението не е податливо на вредители, но ако се случи да бъде заразено, третирайте, както останалите цветни растения във вашата градина.