Меню
Каталог
Филтър
Цена
лв. лв.
Марка
7
Семена
Кога се засява
123
124
125
Особености на растението
52
Цъфтеж/Беритба
82
83
85
Цвят на плода/цвета
90
Начин на засяване
58
Дълговечност
103
Място на отглеждане
105
106
Необходимост от опора
107
Нужда от поливане
110
Необходимост от светлина
113
112
Зимоустойчивост
114
Височина на растението
70
Предназначение на плода/цвета
117
Рейтинг
1
2
3
4
5

Клематис семена

Изглед:
Покажи:
Ред:
Семена на Клематис Тангутски
Жълтият клематис, известен още като "Radar Love" се отнася към непретенциозните, разклоняващи се растения. Растението е многогодишно, може д..
6,99 лв.
Жълтият клематис, известен още като "Radar Love" се отнася към непретенциозните, разклоняващи се растения. Растението е многогодишно, може д..

Клематисът е многогодишно катерливо растение, което е особено популярно сред българските градинари. Отнася се към едноименния род Клематис, към който спадат над 200 вида различни цветя. Растението е култивирано в Европа още през 16 век, а към днешна дата се използва за облагородяване както на градски градинки и общински ландшафт, така и за отглеждане в собствената градина.

То е особено подходящо за начинаещи градинари за непретенциозните му изисквания. Стъблата на това растение са тънки, крехки и чупливи, затова е добре да осигурите някаква опора, на която цветето да се катери. Подходящи за тази цел са както оградите и фасадите от екстериора на вашата къща, така и специално създадените за целта арки и съоръжения за цветя. Клематисът цъфти с прекрасни ярки цветове, сред които обагрени в бели, сини, виолетови и пурпурни нюанси. Цветовете по форма са плоски или с формата на камбанки. Имат от 4 до 8 венчелистчета, които се събират около едър плодник. 

Засаждане и отглеждане

Красивият клематис най-често се размножава чрез резници, но е възможно да го развъдите и чрез семена, след което да пристъпите към първия тип размножаване от следващата година. Ние ви представяме семена на клематис, които са изключително подходящи дори за начинаещите в градинарството. Достатъчно е да следвате инструкциите, за да си отгледате това прекрасно цвете в двора. Засейте семената рано напролет в парник или директно на мястото, което сте отредили за растенията, веднага след преминаването на опасностите от слани. Дълбочината на засяване е стандартна, както при повечето градински цветя - на 1,5-2 см в почвата. Това цвете може да бъде отглеждано еднакво добре и в саксия.

В този случай е добре да подберете внимателно съда, в който ще го засадите. За предпочитане са кашпите с по-големи размери, като съветът тук е да заложите на съд, чиято дълбочина е не по-малка от 40-50 см. Трябва да осигурите също добре дренирана почва, с което се предотврати възможността вашите растения да загинат от загниване. Ако сте избрали саксия като вариант на засаждане, може да поставите камъчета на дъното ѝ, с което ще осигурите по-надеждно отцеждане на водата след поливане.

Не забравяйте, че повечето видове клематис са катерливи лиани, затова им осигурете дори малки подпори, още докато са съвсем още млади. Така ще създадете формата на растението, което и впоследствие ще се развива в тази посока на растеж. 

Грижи

Клематисът обича слънчевата светлина и просторните пространства без засенчване. Най-подходящото изложение за отглеждането му е южното. Поливайте редовно, без да допускате прекалено дълго застояване на вода. Прерязвайте вече прецъфтелите цветове, за да направите място за нови.

Популярни производители
Semenata.bg © 2021