Меню
Каталог
Филтър
Цена
лв. лв.
Марка
8
Семена
Кога се засява
123
124
Особености на растението
52
Цъфтеж/Беритба
83
84
85
86
Цвят на плода/цвета
95
Начин на засяване
29
58
Дълговечност
103
Място на отглеждане
105
106
Необходимост от опора
108
Нужда от поливане
109
110
Необходимост от светлина
113
Зимоустойчивост
114
Височина на растението
68
Предназначение на плода/цвета
159
117
Рейтинг
1
2
3
4
5

Ехинацея семена

Изглед:
Покажи:
Ред:
Качествени семена на Ехинацея - Echinacea purpurea - Супер сухоустойчиви цветя
Цъфтеж: Пурпурни цветове, цъфтящи от юни - август. Цвета на Ехинацея Пурпурея се запазва много дълго. Височина: Към 90 сантиметра.  &nb..
3,00 лв.
Цъфтеж: Пурпурни цветове, цъфтящи от юни - август. Цвета на Ехинацея Пурпурея се запазва много дълго. Височина: Към 90 сантиметра.  &nb..

Семената бг представя своята категория със семена на Ехинацея с латинско име Echinacea purpurea. Това е цвете с интересни декоративни и лечебни качества, което се използва изключително много при озеленяване и дизайн на зелени площи. 

Ехинацеята произхожда от Америка и принадлежи към семейство Сложноцветни (Asteraceae). Тя е тревиста многогодишна култура. Има съцветия, които  наподобяват маргаритка, но нейните са с пурпурни (розови) цветове. Тя е декоративно цвете, но намира своето основно приложение, като лечебно растение. Бива често използвана за медицински цели и направа на лекарствени препарати. Екстрактът от нея има мощно противовъзпалително и имуностимулиращо действие. Особено препоръчително е да се употребява при настинка или грип, под формата на отвара. 
Наред с това е широко прилагана, като лечение на вирусни и бактериални инфекции. 

Засаждане и отглеждане 

Ехинацеята е зимоустойчиво, многогодишно, коренищно растение. Вирее най-добре на слънчеви места с добре дренирана, плодородна почва. Коренът е хоризонтален, къс, многоглав и съставен от множество  тънки коренчета. Достига максимална дължина 90-160 см. Стъблата са прави и имат разклонена горна част. Цветовете са едри, достигат до 15 см в диаметър и имат красив, пурпурно-розов цвят. Растението цъфти в периода от юли до август. Можете да засеете ехинацеята  в градината или в големи саксии на балкона. 

Малките растения за разсад се отглеждат в открити лехи, като засаждането на техните  семена трябва да стане през месец Май. Те се разполагат на 0.50 см дълбочина и на 60-80 см разстояние. Покълват за около 2 седмици. Интензивният им  растеж  започва месец и половина след това. Могат да се засеят и в началото на Септември или през Януари-Февруари, в случай че разполагате с оранжерия. При оранжерийното отглеждане се преместват на открито  след 5-6 месеца.  

Грижи

Ехинацеята трябва да се мулчира с черен полиетилен или мулчиращо фолио през първата година .Той предпазва растението от плевели и задържа влагата в почвата за по-дълъг период от време. По време на активния растеж е препоръчително ежемесечно торене. Полива се умерено това растение, без да се преполива.

Популярни производители
Semenata.bg © 2021