Меню
Каталог
Филтър
Цена
лв. лв.
Марка
27
8
Семена
Кога се засява
123
124
Особености на растението
52
Цъфтеж/Беритба
82
83
84
Цвят на плода/цвета
93
Начин на засяване
29
58
Дълговечност
101
Място на отглеждане
105
Необходимост от опора
108
Нужда от поливане
110
Необходимост от светлина
113
Зимоустойчивост
115
Височина на растението
68
Предназначение на плода/цвета
117
Рейтинг
1
2
3
4
5

Делфиниум (Ралица) семена

Изглед:
Покажи:
Ред:
Семена на Делфиниум (Ралица, Delphinium consolida) смес - висок до 110 см
Едногодишен сорт на това растение, достигащо височина до 110 см, подходящо за слънчеви места. Приложение: за букети, високи, градински Годишност: дв..
1,30 лв.
Едногодишен сорт на това растение, достигащо височина до 110 см, подходящо за слънчеви места. Приложение: за букети, високи, градински Годишност: дв..
Семена на Делфиниум (Ралица, Delphinium ajacis) микс - висок до 100 см
Семена на Ралица (Делфиниум) може да закупите онлайн от магазин Semenata Shop. Това е едногодишен сорт на това растение, достигащо височина до 100 см,..
1,20 лв.
Семена на Ралица (Делфиниум) може да закупите онлайн от магазин Semenata Shop. Това е едногодишен сорт на това растение, достигащо височина до 100 см,..

Градински магазин Semenata.bg представя семена на Делфиниум (на латински Delphinium consolida). Названието на цветето се получава благодарение на сходството на формата на цветето със силуета на делфина. Българското име “Ралица” съвпада и с народното име на съзвездието Орион. Митовете гласят, че когато Орион се появявал на небето, хората разбирали, че е време за оран.

Ралицата наброява над 300 разновидности едногодишни и многогодишни сортове. Тя може да се срещне навсякъде по света, но най-голямо разнообразие има в Китай. Растението е едногодишно и цъфти от юли до късна есен.

При подходящо отглеждане и условия , това цвете достига от 110 до 180 см височина. Листата му са мъхести. Делфиниумът е красиво декоративно растение с прекрасни цветове с големина 4-5 см. Те са събрани в класовидни съцветия, а цветовете им варират в синьо, бяло, розово, червено и лилаво. Характеризират се с пищност и придават интересен акцент в градината.

Ралицата, неслучайно е смятана за кралицата на сините цветя. Повечето сортове цъфтят във всички оттенъци на синьото – от небесно до тъмновиолетово. Има и такива с бяла, червена или розова окраска, но те се срещат по-рядко.

Засаждане и отглеждане на симпатични видове цветя Ралици

Като култура, Ралицата е зимоустойчива и вирее без проблеми в България. За място на отглеждане и засаждане на Делфиниума се препоръчват всички открити летни и зимни градини и паркове. Това цвете през цялото лято от юли до август, а ако се изрязват прецъфтелите му цветове, периодът продължава до септември. Цветето предпочита слънчеви места, които са разположени на завет.

То изисква добре обработена, плодородна почва, която да се оцежда лесно. Препоръчва се да се отглежда на открито в големи бетонни кашпи и клоцове за цветя. Размножаването става чрез семена сортови, които се засяват пролетта или есента. Желателно е това да стане при температура 10-15˚С. Дълбочината на засяване е от 0,5 до 1,5 см, а разстоянието между растенията поне 30 см. Времето за покълване на Ралицата е около 20-25 дни. Кълняемостта на семената е около 4 години. Като цяло, есенната сеитба се счита за по-успешна и плодородна. 

Грижи за Делфиниумите

Делфиниумът има нужда от умерена влага в почвата. Той трябва да се полива доста обилно в сухо време. Препоръчително е да се подхранва с минерални торове, които имат добри хранителни стойности и добра въздухо и водопропускливост. Дръжте го далеч от деца и животни.

Популярни производители
Semenata.bg © 2021