МЕНЮ
КОШНИЦА

Газания семена

Многогодишно, слънцелюбиво и лесно за отглеждане растение, образуващо ярки трептящи цветов..
5.00 лв.
Показани от 1 до 1 от 1 (1 страници)

Газанията е едногодишно красиво лятно цвете, което е подходящо за всяка градина, а отглеждането му наподобява изключително много едни от най-известните градински цветя, така че със сигурност не бива да се притеснявате да опитате нещо ново!

Наричана е още летен гербер, който има богато обагряне и невероятен свеж аромат. Газанията ще ви радва през цялото лято - от юли до септември, с невероятните си цветни туфи, наподобяващи големи маргаритки в различни краски. Това от своя страна е червена лампичка за всички онези, които се захващат с отглеждането ѝ - предвидете повече пространство, в което това растение да може да разгърне красотата си. Цветето има тъмнозелени листа с леки сребристи оттенъци, а сред тях се показват цветчета в бяло, жълто, оранжево, червено, цикламено. Подходяща е както за основна цветна култура, така и за допълнение към вече изградената ви ландшафтна конструкция.

Засаждане и отглеждане 

Размножаването на газанията се осъществява чрез директна сеитба на семената. Може да отглеждате растението както на открито в градината, така и големи сандъчета или саксии на балкона. Независимо от това, изберете подходяща добре дренирана плодородна почва. Ако се налага, може да наторите веднъж-два пъти, но не прекалявайте. В някои случаи растението развива голяма листна маса, но малки и оскъдни цветове.

Засяването на семената се случва в късна пролет, тъй като растението е силно топлолюбиво. Както останалите цветя, семената се засипват с малко количество пръст - около 0,5-1 см, и непосредствено след това се поливат с лейка. Подобно на събратята си в градината газанията покълва за около две седмици. След като растенията поникнат, разредете ги, така че разстоянието между тях да е оптималните 20 см.

Грижи

Летният гербер достига височина около 30 см. Той е силно топлолюбиво и светлолюбиво растение. Избирайте мястото на засаждане внимателно - газанията предпочита места с пряка слънчева светлина.
Основните грижи за летния гербер включват плевене и поливане. Но внимавайте - летният гербер не е сред най-големите почитатели на влагата. За да поддържате цветето красиво и добре гледано, ограничете поливането до един-два пъти в седмицата. Също важна дейност е да почиствате газанията от прецъфтели цветове, за да направите място за нови пъпки. Цветето няма проблеми да се комбинира с други цъфтящи растение в сандъчета за балкона – например гербера или лобелия.

Летният гербер е идеално допълнение към всяка красива градина. Може да се използва за аранжиране на букет за подарък, както и да се отглежда в унисон с други градински цветя. Има нежен аромат и придава усещане за стил във вашия двор!