Меню
Каталог
Филтър
Цена
лв. лв.
Марка
19
Семена
Кога се засява
122
123
124
Особености на растението
52
Цъфтеж/Беритба
82
83
84
85
Цвят на плода/цвета
93
Начин на засяване
29
58
Дълговечност
103
Място на отглеждане
105
Необходимост от опора
108
Нужда от поливане
110
Необходимост от светлина
113
Зимоустойчивост
115
Височина на растението
66
Предназначение на плода/цвета
117
Рейтинг
1
2
3
4
5

Газания семена

Изглед:
Покажи:
Ред:
Семена на Газания микс от Франчи
Многогодишно, слънцелюбиво и лесно за отглеждане растение, образуващо ярки трептящи цветове. Подходящо е за борбюри и алпинеуми. През зимата трябва да..
4,00 лв.
Многогодишно, слънцелюбиво и лесно за отглеждане растение, образуващо ярки трептящи цветове. Подходящо е за борбюри и алпинеуми. През зимата трябва да..

Газанията е едногодишно красиво лятно цвете, което е подходящо за всяка градина, а отглеждането му наподобява изключително много едни от най-известните градински цветя, така че със сигурност не бива да се притеснявате да опитате нещо ново!

Наричана е още летен гербер, който има богато обагряне и невероятен свеж аромат. Газанията ще ви радва през цялото лято - от юли до септември, с невероятните си цветни туфи, наподобяващи големи маргаритки в различни краски. Това от своя страна е червена лампичка за всички онези, които се захващат с отглеждането ѝ - предвидете повече пространство, в което това растение да може да разгърне красотата си. Цветето има тъмнозелени листа с леки сребристи оттенъци, а сред тях се показват цветчета в бяло, жълто, оранжево, червено, цикламено. Подходяща е както за основна цветна култура, така и за допълнение към вече изградената ви ландшафтна конструкция.

Засаждане и отглеждане 

Размножаването на газанията се осъществява чрез директна сеитба на семената. Може да отглеждате растението както на открито в градината, така и големи сандъчета или саксии на балкона. Независимо от това, изберете подходяща добре дренирана плодородна почва. Ако се налага, може да наторите веднъж-два пъти, но не прекалявайте. В някои случаи растението развива голяма листна маса, но малки и оскъдни цветове.

Засяването на семената се случва в късна пролет, тъй като растението е силно топлолюбиво. Както останалите цветя, семената се засипват с малко количество пръст - около 0,5-1 см, и непосредствено след това се поливат с лейка. Подобно на събратята си в градината газанията покълва за около две седмици. След като растенията поникнат, разредете ги, така че разстоянието между тях да е оптималните 20 см.

Грижи

Летният гербер достига височина около 30 см. Той е силно топлолюбиво и светлолюбиво растение. Избирайте мястото на засаждане внимателно - газанията предпочита места с пряка слънчева светлина.
Основните грижи за летния гербер включват плевене и поливане. Но внимавайте - летният гербер не е сред най-големите почитатели на влагата. За да поддържате цветето красиво и добре гледано, ограничете поливането до един-два пъти в седмицата. Също важна дейност е да почиствате газанията от прецъфтели цветове, за да направите място за нови пъпки. Цветето няма проблеми да се комбинира с други цъфтящи растение в сандъчета за балкона – например гербера или лобелия.

Летният гербер е идеално допълнение към всяка красива градина. Може да се използва за аранжиране на букет за подарък, както и да се отглежда в унисон с други градински цветя. Има нежен аромат и придава усещане за стил във вашия двор!

Популярни производители
Semenata.bg © 2021