Меню
Каталог
Филтър
Цена
лв. лв.
Марка
19
Семена
Кога се засява
122
123
124
125
Особености на растението
52
Цъфтеж/Беритба
82
83
84
85
86
Цвят на плода/цвета
93
97
Начин на засяване
29
58
Дълговечност
101
Място на отглеждане
105
106
Необходимост от опора
108
Нужда от поливане
111
Необходимост от светлина
113
Зимоустойчивост
115
Височина на растението
66
Предназначение на плода/цвета
117
Рейтинг
1
2
3
4
5

Винка семена

Изглед:
Покажи:
Ред:
Семена на Винка микс
Едногодишно растение високо 25 см с храстовиден изправен растеж. Има богат цъфтеж през цялото лято със семпли единични цветове в бяло и розово. Отглеж..
3,00 лв.
Едногодишно растение високо 25 см с храстовиден изправен растеж. Има богат цъфтеж през цялото лято със семпли единични цветове в бяло и розово. Отглеж..

Винка е градинско цвете с много спорен произход. Известно е още с наименованието Мадагаскарска зеленика, но различни източници си противоречат дали двете са едно и също растение. Винката спада към едноименното си семейство, което включва едва седем вида, сред които храсти, треви и дори дървета. Растението има тъмнозелени листа и нежни цветове, които са обагрени различно - има розови, сини, бели и пъстри. Може да им се радвате от началото на лятото до началото на есента. Винката спада към семейството на едногодишните, защото в България няма достатъчно подходящи условия за отглеждането ѝ на открито. Мадагаскарската зеленика е родом от топли страни като Индия, Китай, Куба, Мадагаскар.
Винката е цвете, което в последните години се наложи като любимец на градинарите. Освен че има прекрасни цветове, то радва с дългия си цъфтеж и непретенциозност откъм грижи. Може да се отглежда както на балкона в саксии и сандъчета, така и в двора сред останала цъфнала маса. 

Засаждане и отглеждане цветя за саксия и сандъче Винка

Винката се размножава по всяко време на годината. Ако никога досега не сте се занимавали с това, то препоръчваме захващане от семена. От тях се произвежда разсад, който впоследствие се засажда в постоянна почва - било то в градината или в подходящи саксии. 

На постоянно място винката се отглежда в редове - така е най-лесно за поливане, прекопаване и плевене, като препоръчителното разстояние между отделните растения следва да е около 20 см. Оставяйки това пространство, растенията бързо се развиват и много скоро площта бива обхваната напълно от стъблата и разклоненията на цветето, а впоследствие биват покрити и с красиви нежни цветове. За да поддържате този цъфтеж, трябва да се режат увехналите цветове, за да осигурите необходимото пространство за нови такива.

Популярни производители
Semenata.bg © 2021