МЕНЮ
КОШНИЦА

Астри семена

Многогодишно ниско стелещо се растение с иобилен цъфтеж от единични цветове. Подходящ за а..
3.50 лв.
Едногодишно, лесно за отглеждане, изправено растение с височина 50 см, образуващо много на..
2.10 лв.
Качествени семена на Астри са вече нлични за поръчка в магазин Семената Шоп. Едногодишно р..
3.00 лв.
Едногодишно слънцелюбиво растение, достигащо височина 70 см. Цветовете му са едри и плътни..
3.50 лв.
Сортови семена на Астра микс може да отгледате в саксии или в градината. Това едногодишно ..
2.10 лв.
Семена на Астри микс високи до 70 см
Няма наличност
Едногодишно, лесно за отглеждане, изправено растение с височина 70 см, образуващо много на..
2.10 лв.
Едногодишно растение с височина 25 см, образуващо многобройни ярки цветове. Използва се за..
1.99 лв.
Едногодишно, лесно за отглеждане, изправено растение с височина 50 см, образуващо много на..
2.10 лв.
Едногодишно, лесно за отглеждане, изправено растение с височина 50 см, образуващо много на..
3.50 лв.
Едногодишно растение, вирее на слънчево място, защитено от ветрове и на богата на хранител..
2.10 лв.
Едногодишно, лесно за отглеждане, изправено растение с височина 70 см, образуващо много на..
2.10 лв.
Пъстрите туфи от Астри са истинска радост за очите с красотата, която даряват от края на л..
3.50 лв.
Показани от 1 до 12 от 12 (1 страници)

Астрите са красиви градински цветя, които имат невероятни краски и са живи до края на лятото, та дори и през цялата есен - общо взето, докато температурите не започнат понижение и да се появяват слани. Известни са с българското наименование Богородички заради периода, в който растат (август-октомври), което съвпада с Богородичните празници.
Ботанически астрите са едногодишни цветя от семейство сложноцветни (Asteraceae). Името им не случайно е избрано - Астра, което в превод означава звезда, поради огромното разнообразие от видове (съществуват над 400 познати вида, като се правят нови хибриди всяка изминала година).

Всички градинари харесват тези цветя, тъй като те не са особено претенциозно на грижи, а придават невероятен вид на всяко открито пространство около къщата.

Засаждане и отглеждане 

Както и останалите цветя, астрите могат да се отглеждат както в градината, така и в по-големи саксии и сандъчета на балкона. Единственото условие е да има осигурите хубава почва и достатъчно слънчева светлина. Начинът на засаждане също може да е различен. В повечето случаи става чрез директна сеитба на отреденото за отглеждане място, но ако искате да имате по-ранен цъфтеж, съответно ще трябва да отгледат разсад от ранна пролет, след което при първа възможност от страна на метеорологичните условия, да преместите растенията в постоянната почва. Това е периодът в средата на март до средат ана април, когато опасностите от слани вече са преминали. При сеене внимавайте колко с колко пръст покривате семената, важно е да не е прекалено много, като трябва да имате предвид, че повечето растения от този тип се нуждаят от лека покривка с дебелина около половин см. Растенията покълват за около две седмици.

При преместването също внимавайте с разстоянията - добре е да осигурите около 25 см м/у отделните Богородички, за да се разгърне техният потенциал и да не се конкурират при растеж. 

Грижи

Грижите за това растения включват умерено, но не прекалено, поливане, разрохкване на почвата, отстраняване на плевелите и поддържане на цъфтежа чрез изрязване на увехналите вече цветове. 

Има наистина различни по цвят и вид астри - бели, розови, лилави, червени. Подберете добре тези, които най-много отиват на вашия дом или защо не - комбинирайте различни семена, за да направите своя собствена ландшафт организация. Винаги може да експериментирате и да комбинирате различни цветни растения във вашия двор. Ние от нашия онлайн градинарски магазин имаме удоволствието да ви предложим разнообразие от семена на растения, подходящи за всеки дом и вкус.