МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на дървета и храсти

Отглежда се лесно и може да я видите в почти всеки двор на крайморските къщи, където внася..
6.99 лв.
Цъфтеж: Лилави цветове, които започват да цъфтят от юни. Височина: Близо 3 метра. Осве..
4.70 лв.
Кампсисът е лиановидно растение, което произхожда Северна Америка (САЩ) и е от семейство Б..
3.79 лв.
Semenata Shop представя специална селекция сортови семена на лирово дърво. Това дърво прин..
3.29 лв.
Делоникс регия, наричан още Огнено дърво, се смята за едно от най-красиво цъфтящите растен..
10.29 лв.
Отгледайте си екзотично растение от семе – предлагаме на вниманието ви семена на палма Ваш..
4.00 лв.
Видовете палми от семейство Финикови са бързо растящи стайни растения, подходящи за засажд..
4.00 лв.
Онлайн магазин Семената оп представя семена на дървета Пауловния, познато още като Императ..
3.79 лв.
Семена на Сребрист смърч
Няма наличност
Сребристият смърч е красиво иглолистно растение, което достига до 30 м височина в естестве..
6.09 лв.
Семена на Юдово дърво (Церцис, Див Рожков) - Cercis siliquastrum
Няма наличност
Специална селекция семена на Див Рожков (Юдово дърво, Церцис, Cercis siliquastrum), можете..
3.29 лв.
Щипки за домати и краставици в оранжерия и в градината Ф23 мм представени от Севън Сийдс Щипки за домати и краставици в оранжерия и в градината Ф23 мм представени от Севън Сийдс
Най-продаван
Разнообразието от растения и култури в градината може да бъде впечатляващо. Прекрасните ре..
4.50 лв.
Показани от 1 до 11 от 11 (1 страници)

Нашият онлайн градинарски магазин се радва да ви представи разнообразие от дървета и храсти, които можете да отгледате в домашни условия, дори и ако сте начинаещ градинар. Повечето видове, които ви предлагаме, могат да виреят във всяка част от територията на нашата страна. Опитали сме се да съберем както едни от най-популярните растения, така и такива, които са нови за географската ни ширина и биха били истинско предизвикателство за най-смелите в градината.

Цъфтящи, нецъфтящи, декоративни и в реален размер. Всичко това може да намерите тук в нашия онлайн градинарски магазин. Представяме ви и десетки видове цъфтящи и нецъфтящи храсти, които ще обогатят флората във вашата градина. Нашите семена са висококачествени, специално подбрани за вас - нашите клиенти! 

Нека да дадем малко повече информация за тези видове. Дървесните растения се разделят базово на дървета и храсти. Разликата между двете е, че дърветата развиват едно голямо главно стъбло, което се разклонява на височина, докато храстите развиват редица по-тънки стъбла, които се разклоняват още от ствола си. При храстите има една подгрупа, която е наречена храстчета. Това са малки по размер растения, които растат на нивото на тревата, но все пак приличат на храст с много еднородни разклонения в основата си.

Дърветата са многогодишни растения. За разлика от тревистите растение те имат широко стъбло. По структура имат дървесина, която от своя страна се използва като дърводобивен материал. Храстите също се различават от тревистите растение, само че при тях в ствола се разклоняват множество по-тънки стъбълца.Строго ботаническо разграничение между дърветата и храстите все още не съществува. Характерно за дървета се приемат растения с дървесна структура, които имат едно широко стъбло (ствол), което се разклонява в корона на по-горен етап от развитието си. Дърветата са и в пъти по-високи от храстите и тревите. Според ботаниците всеки един вид достига различна височина, но се смята, че средната такава е между 3 и 6 метра. Разбира се, има много изключения, като има видове, достигащи и над 100 метра. Това зависи и от възрастта на дървото. В диаметър на короната отделните видове също се различават.

Според ботаническите описания диаметърът на стъблото на дървото следва да е поне 10 метра, за да може да се нарече по този начин. Освен това дърветата имат по-дълъг живот от храстите. Някои от тях достигат дълбоки „старини“, като например известната Байкушева мура, която е на достолепните 1300 години или Гранитовския дъб, чиято възраст е 1600 години.

Всеизвестен факт за дърветата е, че са разпространени по целия свят, но на различните места виреят отделни видове. Дървета няма единствено в пустините и е разбираемо защо – там няма достатъчно вода, от която и иглолистните, и широколистните видове се нуждаят. Освен че са страхотно допълнение към градската организация, създават красота, а също така се радваме на излети в планината, където отиваме, за да подишаме от кислорода на дърветата, те имат много важна екофункция за планетата ни. Пречистват въздуха, като поемат въглеродния диоксид и изпускат кислород, така необходим за човечеството. Неслучайно някои райони на земята са наричани „Белите дробове на планетата“, тъй като са гъсто залесени и поемат по-голямата част от пречистването на атмосферата. Такива са например горите на Амазонка и Сибир, които бяха покосени от горски пожари през 2019 година.

Именно поради тази причина трябва да има постоянно залесяване на земята, обясняват учените.