МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на японски тиквички сорт Суха F1 - за пържене и консервиране с отличен вкус

Семена на готварски тиквички сухи (Суха F1) - оригинален японски сорт на Саката (Sakata) - Тиквички семена с отлична цена: 2.50 лв.
Най-продаван
Семена на японски тиквички сорт Суха F1 - за пържене и консервиране с отличен вкус
2.90 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SAKA062

Опции

Купи

Тиквичка Суха F1 е японски хибриден сорт тиквички, които впечатляват с многобройните си качества – от атрактивен вид до невероятен вкус и аромат, по-наситен от обичайните познати сортове. Суха F1 се отглежда за ранна реколта. Сортът е подходящ за засаждане в парници и на открито. 

Реколтата от Суха F1 ще ви зарадва с изобилие от атрактивни цилиндрични тиквички, с уеднаквена големина и апетитна светло зелена леко лъскава кора с леко оребряване по дължина на плодовете. Видът им ги прави популярен избор сред търговците на плодове и зеленчуци. Почитателите на този зеленчук ще се зарадват да разберат, че вътрешността на тиквички Суха F1 е също толкова неустоима колкото външния им вид. Характерно за този сорт е по-ниското съдържание на влага, откъдето идва и името им. Вътрешността месеста с кремав цвят и приятен аромат. Тази особеност ги прави много подходящи за гответе и допринася за по-наситения им вкус и аромат в сравнение с други популярни сортове. 

Как да извършите засяването на семена на японска тиквичка за пържене Суха F1, за да постигнете оптимални резултати?

Планирайте стартирането на разсада в зависимост от предпочитанията за отглеждане. Ако искате да получите ранна реколта, засейте семената в началото на Март, така, че до края на месец Април младите растения ще бъдат на възраст около 30 дни. Лесен критерий за ориентир, че разсадът е готов за засаждане навън е когато растенията имат 3 – 4 същински листа. Обикновено в края на Април – Май, разсадът се засажда на определеното място за отглеждане. Почвата трябва да е рохкава и чиста от плевели. Заровете семената на дълбочина от около 4 – 5 см. Поливайте почвата редовно и след около 7 – 10 дни семената ще покълнат. Необходимата температура за покълване е 12 – 15 С градуса. 

Вегетационният период на Тиквички Суха F1 продължава около 50 – 60 дни. Схемата на засаждане на разсада е 100 х 50 см. Тиквичките се отглеждат както парниково, така под полиетиленови тунели или на открито в зависимост от желаният период за реколта.

Растенията са с отворен хабитус и имат дълъг период на плододаване. В пикът на узряването тиквичките трябва да се обират често, за да се избегне презряване и влошаване на качествата им. 
Тиквички Суха F1 създават растения, които са устойчиви на различни вирусни заболявания, които засягат много култури от този вид. 

Отглеждайте тиквичките на слънчеви терени с много добре снабдено напояване. При нужда, насажденията трябва да се подхранват, за да достигнат пълния си потенциал. 
Тиквички Суха F1 са любими зеленчуци за салати, като се консумират както в свежо състояние, така и сготвени по различни начини. Наситеният им вкус ги прави неустоим зеленчук за приготвяне на супи, пържене, консервиране, както и печене с други зеленчуци, грил и други. 

Полезността на тиквичките и още една причина защо си заслужава да ги отглеждате и хапвате. Те съдържат калий, който действа благоприятно на здравето на сърдечно – съдовата система. Богатото им съдържание на фибри подобрява храносмилането. Тиквичките съдържат минимално количество захари, което ги прави подходяща храна за хора, страдащи от диабет. 

Ако искате да отглеждате семена от японски тиквички Суха F1 за пържене, сега е моментът да си набавите сортовите семена и да планирате времето за сеитба. Нормата за сеитба е 250 – 450 грама семена на 1 декар площ. 

Норма за сеитба: От 250 до 450 грама семенца за декар.

Реколта: -

Период на сеитба: От 15.04. - 15.05.

Период на разсаждане: Поне 30 дена след засяване на семето от японска тиквичка.

Схема на отглеждане: Засейте при мин. 12 до 15 градуса на почвата, на 4 до 5 см дълбочина, препоръчително е наторяването.

Вегетация: От 50 до 60 дни.

Разфасовка / брой семена: 10 бр. семена на тиквички японски сорт Суха F1, 500 бр. и 1000 бр. семенца.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив