МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на японски тиквички сорт Киви F1 - за пържене и консервиране с отличен вкус

Семена на японски тиквички сорт Киви F1 - за пържене и консервиране с отличен вкус
Най-продаван
Семена на японски тиквички сорт Киви F1 - за пържене и консервиране с отличен вкус
3.37 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SAKA062

Опции

Купи

Тиквичка Киви F1 е японски хибриден сорт тиквички, които впечатляват с многобройните си качества – от атрактивен вид до невероятен вкус и аромат, по-наситен от обичайните познати сортове. Киви F1 се отглежда за ранна реколта. Сортът е подходящ за засаждане в парници от полиетилен за оранжерии израелски, стъклени и на открито. 

Реколтата от Киви F1 ще ви зарадва с изобилие от атрактивни цилиндрични тиквички, с уеднаквена големина и апетитна светло зелена лъскава кора с леко оребряване към върха на плодовете. Видът им ги прави популярен избор сред търговците на плодове и зеленчуци. Почитателите на този зеленчук ще се зарадват да разберат, че вътрешността на тиквички Киви F1 е също толкова неустоима колкото външния им вид. Характерно за този сорт е по-ниското съдържание на влага. Вътрешността е месеста с кремав цвят и приятен аромат. Тази особеност ги прави много подходящи за гответе и допринася за по-наситения им вкус и аромат в сравнение с други популярни сортове. 

Как да извършите засяването на семена на японска тиквичка за пържене Киви F1, за да постигнете оптимални резултати?

Планирайте стартирането на разсада в зависимост от предпочитанията за отглеждане. Ако искате да получите ранна реколта, засейте семената в началото на Март, така, че до края на месец Април младите растения ще бъдат на възраст около 30 дни (ранното засяване задължително извършете на закрито, топло и светло място). Лесен критерий за ориентир, че разсадът е готов за засаждане навън е когато растенията имат 3 – 4 същински листа. Обикновено в края на Април – Май (или след преминаване на опасност от слани), разсадът се засажда на определеното място за отглеждане. Почвата трябва да е рохкава и чиста от плевели.

Ако сеете на открито заровете семената на дълбочина от около 4 – 5 см. Поливайте почвата редовно и след около 7 – 10 дни семената ще покълнат. Необходимата минимална температура за покълване е 12 – 15 С градуса. 

Вегетационният период на Тиквички Киви F1 продължава около 50 – 60 дни. Схемата на засаждане на разсада е 100 х 50 см. Тиквичките се отглеждат както парниково, така под полиетиленови тунели или на открито в зависимост от желаният период за реколта.

Растенията са с отворен хабитус и имат дълъг период на плододаване (плододават през цялата си вегетация). В пикът на узряването тиквичките трябва да се обират често, за да се избегне презряване и влошаване на качествата им. 

Тиквички Киви F1 създават растения, които са устойчиви на различни вирусни заболявания и брашнеста мана, които засягат много култури от този вид. 

Отглеждайте тиквичките на слънчеви терени с много добре снабдено напояване. При нужда, насажденията трябва да се подхранват, за да достигнат пълния си потенциал. 

Тиквички Киви F1 са любими зеленчуци за салати, като се консумират както в свежо състояние, така и сготвени по различни начини. Наситеният им вкус ги прави неустоим зеленчук за приготвяне на супи, пържене, консервиране, както и печене с други зеленчуци, грил и други. 

Полезността на тиквичките е още една причина защо си заслужава да ги отглеждате и хапвате. Те съдържат калий, който действа благоприятно за здравето на сърдечно – съдовата система. Богатото им съдържание на фибри подобрява храносмилането. Тиквичките съдържат минимално количество захари, което ги прави подходяща храна за хора, страдащи от диабет. 

Ако искате да отглеждате семена от японски тиквички Киви F1 за пържене, сега е моментът да си набавите сортовите семена и да планирате времето за сеитба. Нормата за сеитба е 250 – 450 грама семена на 1 декар площ. 

Норма за сеитба: От 250 до 450 грама семенца за декар.

Период на сеитба: От 15.04. - 15.05.

Период на разсаждане: Поне 30 дена след засяване на семето от японска тиквичка.

Схема на отглеждане: Засейте при мин. 12 до 15 градуса на почвата, на 4 до 5 см дълбочина, препоръчително е наторяването.

Вегетация: От 50 до 60 дни.

Разфасовка – 10 бр. семена на тиквички японски сорт Киви F1

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив