МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на ядливи Теменужки с много едър цвят представени от Севън сийдс ООД

Ядливи Теменужки с ядливи цветове Виола семена с отлична цена: 4.50 лв.
Семена на ядливи Теменужки с много едър цвят представени от Севън сийдс ООД
4.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SZ35514

Опции

Купи

Искате ли да отглеждате растения, които ще доставят уникален вкус и красота на трапезата ви? Сигурно ще се изненадате от предложението ни – набавете си семена за двугодишни Теменужки с Ядливи Цветове Гигантски Швейцарски Микс, известни и с названието, Швейцарски Гигант. Латинското наименование на това прекрасно цвете е Viola del Pensiero. 

Растенията са двугодишни. Компактният им размер и атрактивния вид ги правят много подходящи за отглеждане в саксии и кашпи, както и като почвопокривно растение за формирането на уникален пъстроцветен килим от нежни цветове. Швейцарски Гигант са обагрени в най-различни атрактивни разцветки и нюанси. Растенията достигат до около 15 см височина. Стъблата са прави и силни, а цветовете са едри с дисковидна форма. 

В зависимост от желания период за реколта, семената на Теменужка Швейцарски Микс се засяват или през пролетта или през лятото. Първият вариант препоръчва да използвате семената за създаване на разсад. Засейте ги през Март на закрито, за да получите цъфтеж в края на лятото и есента. За пролетен цъфтеж засейте семената през лятото на място защитено от пряка слънчева светлина през горещините. Температурата на почвата трябва да бъде 15 – 20 С градуса за успешното покълване на семената. Растенията ще започнат да се показват след няколко седмици. 

Отглеждането на теменужките на терасата или на балкона ще ви дари с красота и ведро настроение всеки път, когато погледнете към пъстрата туфа от цветове. Използвайте сандъчета и кашпи с минимална дълбочина от 30 см. 
Швейцарски Гигант са сорт, който има добра устойчивост на климатични промени. Издържа успешно на застудявания. Избягвайте да засявате семената на добре огряти места. Изберете по-сенчести терени, които осигуряват защита на цветята от горещините. 

Теменужките растат най-добре върху плодородни рохкави почви. Трябва да се поливат умерено и редовно. Засушаването предизвиква увяхване на цветовете и отслабва растенията. 
Подхранвайте теменужките с торове на всеки две седмици. Важна особеност, която трябва да имате предвид е никога да не използвате химични продукти върху растенията ако възнамерявате да ги използвате и за храна. Най-подходящи са органичните торове, които са сертифицирани и напълно безопасни за здравето на човек. 

Грижата за красивите туфи от Едри Теменужки Швейцарски Микс препоръчва редовното отстраняване на увехналите цветове, за да се стимулира образуването на нови цветчета. 
Теменужките от този сорт създават невероятен акцент в градината, в скални кътове, паркови градини, первази на прозорци и балконски градини. Те са страхотно решение за естествена украса и декорация на по-сенчести места в двора и градината. 

Освен с красотата си, Теменужки Швейцарски Гигант ще ви впечатлят и с вкусовите си качества. Най-често се използват за ядлива декорация на ястия, специалитети и особено десерти, като празнични торти и т.н. От цветовете на теменужките се приготвят вкусни салати. 

Как се използват цветовете на Швейцарски Гигант?

Винаги използвайте само растения, които са отглеждани без употребата на химикали и пестициди. Реколтата се събира като се отрязват млади цветове. Не добавяйте цветове от други сортове или от диворастящи растения. Измийте цветовете старателно под течаща вода. 

Консумирането на цветове на теменужки не се препоръчва за хора с алергии, особено ако имат чувствителност към прашец. 
Опитвали ли сте някога цвят на теменужка? Предстоящият сезон е страхотен повод да добавите нещо впечатляващо и необичайно на трапезата си. 

Разфасовка: 1 гр. семена на ядливи Теменужки с едър цвят се съдържат в опаковката, представена в каталоган на Севън сийдс ООД

Семена
Кога се засяваЮни, Юли, Август, Септември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМарт, Април, Май, Юни
Цвят на плода/цветаЖълт, Лилав, Микс, Смесени цветове
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностДвугодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаДекорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив