МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Ягода целогодишна за двор и саксия - сорт с приятен вкус и аромат

Семена на саксийна ягода - целогодишна и ароматна със страхотен вкус от Вилморин - Ягоди семена с отлична цена: 3.69 лв.
Семена на Ягода целогодишна за двор и саксия - сорт с приятен вкус и аромат
4.29 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SB0V724

Опции

Купи

Ягода Целогодишна е страхотен сорт ягоди, подходящ за любителите на тези плодове, които могат да си доставят удоволствието от ароматна реколта почти през цялата година. Растенията са компактни и непретенциозни, което позволява лесното им отглеждане дори в кашпи и саксии на балкона. 

Ягодата Целогодишна е растение, което издържа на застудяване. Затова по нашите ширини се отглежда като многогодишна култура и се размножава чрез семена. В „Севън Сийдс“ ООД сме се погрижили за почитателите на ароматните плодове, които могат още сега да си набавят качествени семена за Ягода Целогодишна и да си отгледат своя собствена реколта.

Семената на ягодите се засяват  периода Март – Април. Нужно е просто да се разпръснат върху навлажнен предварително приготвен субстрат и да се покрият с фин слой почта. След това леко трябва да се притисне почвата с длани, за да се осигури контакт на семената с пръстта. Препоръчва се в първите седмици саксиите да се покриват с найлони, за да се стимулира парников ефект и да се осигури влажност и по-добра защита на семената и малките растения. Очаквайте появата на първите растения след около две седмици. 

От какви условия се нуждае Ягода Целогодишна, за да ви дари с максимално много плодове?

Растенията се развиват най-бързо и устойчиво на слънчеви места. Подходящи са южните и западните изложения с повече слънчеви часове. Използвайте добре дренирана почва за засаждане на младите растения. Разсадът от ягодите трябва да се пикира и да се оставят около 40 см между всяко насаждение. 

Нуждите на ягодите откъм поливане съветват за умерено и редовно овлажняване на почвата, като трябва да се избягва преполиване или дълго засушаване. 
Отглеждането на Ягода Целогодишна обикновено не изисква допълнително подхранване. Всъщност, дори трябва да се избягва наторяване на младите растения особено с минерални торове, защото могат да навредят на крехките насаждения.

Ягода Целогодишна цъфти в периода от Май до Октомври. Цветчетата са бели. След преминаване на цъфтежния период, растенията плододават. 

Ягодите, които ще получите от сорт Ягода Целогодишна са сравнително дребни, с наситено червен цвят при достигане на ботаническа зрялост. Притежават страхотен аромат и вкус. 

Растенията, които ще отглеждате от сорт Ягода Целогодишна са компактни и достигат на височина около 30 см. Те не пускат т. нар. „ластуни“ (издънки), което помага за по-добър контрол върху насажденията и предпазването от самонасаждането им и потенциално задушаване на плодовете поради твърде голяма гъстота. 

Ягодите са много полезни и вкусни зеленчуци. Съдържат завидно количество витамини, антиоксиданти, минерали, фибри и хранителни вещества. Използват се предимно за директна консумация и декорация на сладкиши и десерти. Сорт Ягода

Целогодишна се отглежда с лекота в градини с по-малко пространство, балкони и тераси. Те са страхотен избор за създаване на атрактивни мини плодови градини, която ще ви радва с реколта през цялото лято чак до есента. 

Най-важният фактор за успех в отглеждането на ароматни сладки ягоди е осигуряването на повече слънчеви часове. Изберете най-слънчевото място за поставяне на саксиите и кашпите и се насладете на страхотни резултати.

Какви други плодове бихте отглеждали в малка импровизирана градинка на балкона? Разгледайте асортимента ни от сортови семена на ягоди, за да получите идеи и вдъхновение за разнообразна и неустоима градина на балкона или терасата.

Разфасовка / брой семена: 0,2 гр. семена на целогошишни ягоди за саксия и двор се съдържат в опаковката представена в каталога на Севън сийд ООД

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив