МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на шарен патладжан Раниа F1 (Рания F1) - за оранжерия и открито

Семена на шарен патладжан Раниа F1 (Рания F1) - за оранжерия и открито - Патладжан семена с отлична цена: 4.90 лв.
Семена на шарен патладжан Раниа F1 (Рания F1) - за оранжерия и открито

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 20 бр. професионални семена на шарен патладжан Рания F1 (Раниа F1) има в опаковка.
  • Норма за сеитба:  На 1 декар – 2 500 от растенията.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От 15 януари до 15 април.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Редово по системата 120 - 140/ 75-90 сантиметра.
  • Вегетация: Между 60 и 70 дена.
  • Характеристики на плода: Тънкокож, бледовиолетов на бели ивици, удължен с овална форма, достига размери до 20 сантиметра и от 520 до 550 грама тегло, сорта е с отлични вкусови качества.

Професионалните семена на шарения патладжан Рания F1 (Раниа F1) вече са част от каталога на градинарски магазин Семената.Shop. Предлагаме ги на вниманието на всичките ни потенциални и сегашни потребители, които се интересуват от градинарство и зеленчукопроизводство. Рания F1 са високопродуктивни, имат страхотен вкус и много интригуващ изглед.

Плодът на патладжаните от този сорт е много тънкокож. Цветът му е бледовиолетов на бели ивици, удължен е и с овална форма. Той достига размери до около 20 сантиметра и тежи средно от 520 до 550 грама всеки.

Шарените патладжани от сорта Раниа F1 се гледат с еднакъв успех и в оранжерийни условия и на открито, стига за тях да се полагат нужните минимални грижи при гледането на насажденията.

Грешно наричан у нас още и „син домат“, патладжанът идва от Азиатския континент, откъдето е привнесен у нас и в цяла Европа някъде през 15 век по време на османското нашествие на запад.

Патладжанът шарен от сорта Рания F1 е от рода на едногодишните растения и е от семейството на домата, картофа и кучето грозде. Има месести, бледовиолетови плодове с впечатляващи размери, много вкусни и полезни, сочат данните от каталога на Онлайн магазин semenata.bg.

Българската домакиня готви патладжаните по множество начини. Едно от най-популярните у нас ястия това е мусаката. Патладжан обаче може да сложите в различни по тип салати, в ордьоври, предястия и гарнитури, в рататуй, гювечи, имам баялдъ, в панирано ястие с плънка и прочее. Зеленчукът е идеален и за зимнина. Преди да се подготви за консумация, е добре патладжана да се нареже на шайби, да се осоли и да се остави за известно време върху марля, за да се оцеди и да изчезне възгорчивия ху характерен привкус.

За да насеете 1 декар със сортовите семенца на патладжаните от сорта Рания F1, са ви нужни около 2 500 от растенията.

Сеенето на вкусния патладжан най-добре е да се прави в диапазона от 15 януари до 15 април. Гледа се редово по системата 120 - 140/ 75-90 сантиметра за даването на максимално добри резултати при даването на реколтата. Вегетацията на патладжана трая от около 60 до 70 дена. Семенцата на полезния зеленчук се сеят в рохкави и плодородни почви на 1,5 до 2 сантиметра надълбоко. Искат поне 22 градуса топлина при кълненето си и поне 27 градуса при израстването си. Патладжан за оранжерия Рания F1 се нуждае от регулярно поливане, оплевяване, торене и пазене от вредителите.

Патладжанът от типа Рания F1 е широко използван както от домакинствата в страната ни, така и от търговците в магазинната мрежа и по сергии по пазари и тържища.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЛилав
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив