Семена на чушки червени от Франчи Италия сорт Quadrato d'Asti rosso

- НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
- Код: S000972
Опции
- Разфасовка / брой семена: 1,5 гр. (200 - 220 бр. семена на чушки червени от Франчи Италия)
- Норма за сеитба: От 150 до 200 грама семена за декар.
- Реколта: -
- Период на сеитба: От януари до март.
- Период на разсаждане: Май месец.
- Схема на отглеждане: На открити и закрити пространства.
- Вегетация: От 90 до 100 дена.
- Характеристики на плода: Квадратни по форма, месести, с червен цвят.
Онлайн магазин semenata.bg представя семе червени пиперки за пълнене Quadrato d'Asti rosso. Любителите на зеленчуковите продукти биха направили добър избор, ако решат да отгледат сладките и вкусни пиперки за пълнене. Сортът се характеризира като средно-ранен, силно продуктивен и търсен.
Формата на готовите пиперки оприличава квадрат, те са широки и идеални за приготвяне напълнени. Цветът, обагрящ пиперките е апетитно червен, структурата им е месеста и плътна.
Външният вид на пиперките ги прави привлекателни за редица производители и градинари. Хората, занимаващи се с търговия на зеленчукови продукти също ценят сорта.
Перфектната форма на пиперките и обемността позволява готвенето им предимно пълнени. Бихте могли да направите различни вариации в това отношение. Ако сте любител на месните храни, използвайте мляно месо например. При положение, че предпочитате зеленчуковите гозби, използвайте зеленчуци при готвене.
Пиперките бихте могли да хапавате спокойно в пресен вид. Това е и най-удачният вариант да си набавите полезните вещества, съдържащи се в състава на пиперките.
Витамините в пиперките са в голямо количество. Минералните съставки също не са в излишък, а напротив. Съчетанието на пиперки с други пресни зеленчуци ще донесе на организма ви достатъчно здраве. Пресните салати неминуемо са голям доставчик на здравословни вещества.
Например можете да разнообразите салата си и със жълти чушки долма, ако отгледате от семена жълт пипер Асти Йелоу.
Формата на пиперките предполага ползването им като аранжировка на различни ястия. Бихте могли да нарежете по дължина на ивички или на шайби. Който и вариант да използвате, няма да сгрешите, получавате красиво и вкусно ястие.
Пиперките като цяло носят страхотен аромат и обогатяват вкуса на всяка гозба, в състава на която влиза. Пиперките от въпросния сорт не правят изключение.
Пиперките спокойно бихте могли да изпечете, напълните и не на последно място, да консервирате.
Консервирането на пиперките е основна част от традиционното приготвяне на зимнина у нас. Затврете ги в буркани самостоятелно или цели, бихте могли и да ги затворите с различни по вид зеленчукови продукти. Отново ще се получи страхотен микс за зимните месеци. Замразяването също е вариант. Нарежете на дребни парчета и поставете във фризера. Така направени, пиперките са удобни за готвене.
Вегетацията на сорта продължава от 90 до 100 дена.
Семето засявайте за разсад от януари до май месеци. Готовите предварително приготвени разади се извеждат навън при установени положителни температучни стойности. Обикновено това е пролетният месец май. Тогава сланите са преминали и няма опасност младите ви растения да измръзнат.
При засяване, спазвайте изпитаната схема както следва – от ред до следващ ред оставяйте около 60 сантиметра. Младите растения поставете едно от друго на 15 сантиметра. Така осигурявате достатъчно жизнено пространство на растенията за развитие.
Ако търсите семена на бели чушки тип Долма, които стават за пълнене - опитайте Сороксари.
Семена | |
Кога се засява | Февруари, Март, Април |
Особености на растението | Директни сортове |
Цъфтеж/Беритба | Юни, Юли, Август, Септември, Октомври |
Цвят на плода/цвета | Червен цвят |
Начин на засяване | Отглеждане чрез разсад |
Дълговечност | Едногодишно растение |
Място на отглеждане | Отглеждане на закрито, Отглеждане на открито |
Необходимост от опора | Отглеждане без конструкция |
Нужда от поливане | Умерено поливане |
Необходимост от светлина | Светлолюбив вид |
Зимоустойчивост | Незимоустойчиво растение |
Височина на растението | 70 - 120 см |
Предназначение на плода/цвета | Прясна консумация, Консервиране |