МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на чорбаджийски пипер Цигарета ди бергамо (Sigaretta di Bergamo)

Семена на чорбаджийски пипер Цигарета ди бергамо (Sigaretta di Bergamo) - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 1.60 лв.
Семена на чорбаджийски пипер Цигарета ди бергамо (Sigaretta di Bergamo)

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1 гр. (130 - 150 бр. семена на кози рог пипер тип чорбаджийски пипер Цигарета ди бергамо, Sigaretta di Bergamo)
  • Норма за сеитба: От 150 до 200 грама на декар площ.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Ранна сеитба в оранжерии – от 1 до 15 февруари, за средна – от 1 до 20 март.
  • Период на разсаждане: След образуването на две същински листенца, когато мине опасността от слани.
  • Схема на отглеждане: На открити и закрити пространства.
  • Вегетация: Около 90 дена.
  • Характеристики на плода: Тънки и дълги по форма, червени на цвят, сладки по вкус.

Онлайн магазин semenata.bg прибави към огромния си зеленчуков каталог поредния вид сладки пиперки. Семето сорт Цигарета ди бергамо бихте могли да заявите от платформата ни  semenata.bg, направена специално за ваше удобство. Италианските сортови пиперчици представляват удължени и тънички плодчета. Като дължина пиперките достигат от 9 до 10 сантиметра, връхчетата им са извити. Наподобяват шушулчици, месестата структура е със средна дебелина, кожицата е тъничка.

В началният етап на развитието си, чушчиците се оцветяват в зеленикави цветове. В този си вид всъщност се хапват пресни. Сложете ги в различни видове салатени изкушения. Вариант за готвене и пърженето на сладките чушленца. Добро предложение би могло да е за вас, ползването на дребно накълцани пиперки в разни дресинги. Те донасят аромат и освежават с вкусовите си качества. 

Понеже чушлетата имат доста интересен външен вид, със завит връх, добър вариант е да ползвате пиперките като аранжировка на основно ястие. Може да ги поставите цели или да ги надребните на шайбички.

Сигнал, че пиперките са достигнали пълна зрялост е, когато цветът се преобразува от зелен в наситено-червен. В този си вариант най-доброто предложение за чушлетата е консервирането. В буркани бихте могли да затворите пиперките цели. Можете и да съчетаете и обогатите бъдещата зимнина, прибавяйки към чушлетата и други зеленчуци.

Ако харесвате леко-пикантния вкус, бихте могли да направите чушлета в буркани, слагайки вътре освен сладките и леко лютив сорт пиперки. Така ще имате чушленца с умерена приятна лютивост, ненатрапчива.

Като култура, сорт Цигарета ди бергамо много успешно се отглежда в нашиете климатични условия.

При евентуален ваш избор, насочен към отглеждане на въпросния сорт, пригответе около 150 до 200 грама за засяване на 1 декар обработена площ. Като дълбочина на семето, спазете 0,5 до 1 сантиметър. Не се сее на много дълбоко.

Засяване за ранен добив осъществете първите две седмици на февруари месец, за среден – първите двадесет дни на март месец. Нужно е температурните стойности на почвата да бъдат минимум 15 градуса, за да се покажат семенцата над земната повърхност.

Предварително направеният разсад изведете на открити места, след като се убедите, че температурите са се установили като постоянно положителни. Така няма да се притеснявате от евентуално измръзване на младите растения.

При разсаждането на поникналите растения, оставяйте по около 25 сантиметра от едно растение до следващо. Така ще оставите жизнено пространство за развитие на плодчетата.

Сорт Цигарета ди Бергамо тип чорбаджийски пипер са сладки. Ако предпочитате пикантните зеленчуци опитайте да отгледате от семена люти червени чушки Рокита.

Като ориентир, дали разсадите са готови за откритите места, имайте предвид появяването на две добре оформили се листенца.

Вегетацията на сорта продължава около 90 дена.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеВисока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението70 - 120 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив