МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на чери жълти домати Мирабел (Mirabell)

Семена на чери жълти домати Мирабел (Mirabell) - Домати семена с отлична цена: 2.99 лв.
Семена на чери жълти домати Мирабел (Mirabell)
3.09 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SB0V767

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,3 гр. около 40 - 50 бр. семена на чери жълти домати Мирабел има в една опаковка.
  • Норма за сеитба: От 25 до 30 грама.
  • Реколта:
  • Период на сеитба: През март и април.
  • Период на разсаждане: През май и юни.
  • Схема на отглеждане: 80 - 120/ 35 - 40 см. На редове на колове.
  • Вегетация: -
  • Характеристики на плода: Кръгъл, маломерен тип чери, с жълти цветове, сладък и ароматен. 

Семена на чери домати жълти сорт Мирабел са част от богатия зеленчуков каталог на нашия Онлайн магазин semenata.bg, който винаги е на разположение на многобройните ни настоящи, а и на бъдещите ни клиенти.

Това са вкусни и ароматни доматчета с атрактивни жълти цветове, които може да гледате еднакво успешно оранжерийно, в двор и в градинка, както и в подходящи съдове на терасата, верандата или на балкона.

Макар и дребнички, доматчетата от типа черита Мирабел дават изключително високи добиви при правилно обгрижване, наторяване и напояване.

Те дават изобилен плод, който е със сладък привкус и жълта окраска и много напомня на джанка.

Все пак това, което кулинарите и домакините най-много ценят при доматчетата от чери жълти Мирабел (Mirabell), не са толкова вкусовите качества и ароматът им, а високите им декоративни качества и атрактивните жълтички цветове. Затова и те се ползват за направата на салата, за готвене на манджи или за направата на консерви и сокове, като най-високо се ценят за украса и дресинг към различни ордьоври, коктейли и основни храни.

Не само интересни на външен вид и много вкусни, жълтите черита от типа Мирабел са и много полезни и влизат в състава на всяка здравословна храна и диета. Те са богати на витамини и други полезни съставки като калия например, подобно на повечето от доматите, разпространени в страната ни, сочат данните от зеленчуковия каталог на градински Онлайн магазин semenata.bg.

Вкусни, полезни и с интересни форми и цветове, черитата в жълто са украса и полза за всяко домакинство без значение от начина, по който сте решили да ги гледате.

Опитът на родните зеленчукопроизводители, предпочели сорта от каталога на магазин semenata.bg показва, че от 5 до 30 грама негови семенца са напълно достатъчни да засеете един декар земеделски площи. Помнете, че при това е добре почвата да бъде хранителна без да е от тежките почви.

Това се прави за оптимални резултати обикновено през месеците март и април.

Разсадите се садят навън едва след като отминат сланите някъде след последните дни на месец май, както и през месец юни.

При това спазвайте дистанция от 80 до 120 сантиметра от ред до ред и от 35 до 45 сантиметра от растение до растение вътре във всеки от редовете.

Доматчетата дават богат плод в периода от месец юли до месец септември, стига да се грижите добре и съвестно за насажденията си.

Най-правилният начин да бъдат гледани миниатурните зеленчуци е на редове и на колове, тъй като доматчетата растат без ограничение на височина (индетерминантен сорт домат) и бързо се отрупват с изобилен плод, показва статистиката на зеленчуковия каталог от нашия Онлайн магазин semenata.bg.

Семена
Кога се засяваМарт, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЖълт
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване, Декорация, Лечебни цели

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив