МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати черно Чери - силен аромат и изненадващ вкус

Семена на домати черно Чери - силен аромат и изненадващ вкус - Домати семена с отлична цена: 2.20 лв.
Семена на домати черно Чери - силен аромат и изненадващ вкус

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,2 гр. (50 - 60 бр. семена на черно чери домати има в едно пакетче).
  • Норма за сеитба: Ранна сеитба – от 25 до 30 грама на декар, средна и късна - от 30 до 40 грама на декар
  • Реколта: - 
  • Период на сеитба: За ранен добив – 20.01 – 25.02, за среден – март, за късен – от 25.04 – 10.05. 
  • Период на разсаждане: Изнесете готовите разсади от черното чери доматче след края на април.
  • Схема на отглеждане: 80-120/ 35-45 см. Посредством предварителни разсади, колово, едноредово. Може да се отглежда на открито или в оранжерия от израелски найлон 200 микрона. Сорта е подходящ за отглеждане в по-големи саксии за цветя и сандъчета.
  • Вегетация: От 69 до 80 дни.
  • Характеристики на плода: Черното домати чери образува дребни плодчета със средно тегло 14 - 18 гр., много на брой с тъмен цвят лилаво-червен цвят до черен. Много силен аромат и много приятен сладък вкус.

Онлайн магазин semenata.bg с огромно удоволствие и гордост предоставя информация на вниманието Ви относно Чери черни домати. Семената на сортовите с екзотичен привкус домати вече може да поръчате директно от тук. 

Черните доматченца се гледат като се използват подпиращи колове, защото стъблата им израстват високи, нямат ограничение във височина (индетерминантен сорт). Подходящи и удобни в случая са различни типове съдове за цветя.

Интересният тип домат е забавен с начина, по който изглежда. Той радва окото с многобройността на плодчетата си и най-вече с цвета на узрелите доматки. Виолетово до черно е странен цвят за домат, ще кажете, но ето че го има и с нищо не отстъпва по качества на останалите си роднини (червено чери например).

Сладостта на доматките и екстравагантният им вид винаги впечатляват дори и малцината, които се съмняват в зеленчуковите насаждения.

Особено приятно ще Ви стане като разберете, че този сорт черита са изключително ранозреещи. Предпочитаните места за тях са с повечко слънце.

Черните домати имат вегетационен период в границите от 70 до 80 дена.

Вероятно вече се досещате, че този сорт дребосъчета, подобно на родата си малки доматчета, е предназначен най-вече за украса. Декорациите, които може да спретнете съвсем лесно и просто, засявайки семената на тези черни плодчета, ще бъдат особено впечатляващи пред всички.

У дома в градината може да направите страхотен букет като засадите в някой кът няколко вида чери доматки. Червени обли, черни кръглички и червени с удължена форма например.

Любителите на красивите градини и флората като цяло ще бъдат невероятно доволни от идеята. Дори само да ги виждате в градинката си, ще ви е достатъчно. Да не говорим, че винаги може да излезете и да си наберете малко за салата или пък украса.

Екзотиката винаги е била част от красотата на една добре оформена градина. Разбира се цветята са неизменна страна на тази красота. Черните чери доматенца биха успели да разнообразят по естествен начин цветната леха и да я направят уютна и радост за очите.

Да не говорим за мястото, което намират в кулинарията, професионалистите в тази област не остават без такива домати. Предимно за украса, естествено. Те носят много свежест и оригиналност в едно перфектно блюдо.

Знаете ли кой се наслаждава изключително на този сорт малчовци – децата. За тях е истинско удоволствие, съчетано с игра, когато наблизо има Черни домати. Представете си, че имате нагости малчугани, веднага ще се втурнат да берат малките плодове, без даже да се замислят.

Така че, не чакайте, а поръчайте още сега семената на Черни Чери от нашия специализиран онлайн магазин semenata.bg.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаЛилав, Черен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, За изсушаване, Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив