МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на вкусни чери домати Мончери F1 - едър сорт със смайваща родовитост

Семена на колови чери домати Мончери F1 - много сладък и супер родовит с дълги гроздове - Домати семена с отлична цена: 7.70 лв.
Семена на вкусни чери домати Мончери F1 - едър сорт със смайваща родовитост
7.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S106129

Опции

Купи

Чери доматите добиват все по-голяма популярност за приготвяне на страхотни салати, предястия, паста и други специалитети. Ако и вие сте сред почитателите на чери доматчетата, то сега е моментът да си набавите този висококачествен сорт за едри черита, Мончери F1 (Monchery F1). Отглеждането на този сорт ще ви зарадва с висок добив от перфектни кръгли червени чери домати с превъзходен вкус.

Кой метод на отглеждане е най-подходящ за неустоимите черита?

Отговорът зависи от желанието ви за периода на реколта. Вегетационният период на Мончери F1 продължава около 110 – 115 дни. Ако искате да получите по-ранен добив, ориентирайте се към отглеждане в парник от израелски полиетилен за оранжерия Политив. В този случай може да стартирате разсада за доматите много рано, още от края на Януари до началото на Март. Доматите виреят най-добре на топло. Необходимо е да осигурите достатъчно високи температури от поне 15 С на почвата, за да покълнат семената. Засяват се на около 1 – 1,5 см дълбочина. Задължително осигурете редовно поливане на семената и младите растения.

Вторият метод за отглеждане на Мончери F1 е чрез директна сеитба. Най-подходящото място на открито е възможно най-слънчевият и топъл терен. Изчакайте преминаването на студеното време и след като няма риск от слани, засейте директно семената. Най-често това се случва през Април. В този период се препоръчва да се разсадят младите растения ако сте предпочели вариантът за отглеждане със създаване на разсад.

Засаждането на растенията е най-ефективно ако се следва схемата с 60 см между всяко доматено растение и около 120 см разстояние между всеки ред. Растенията са гъсти и мощни, тип индетерминантни, което означава, че растат на височина. Осигурете допълнителна стабилност на стъблата като отглеждате Мончери F1 на конструкции или колове на открито.

Чери доматчетата често се наричат „коктейлни“ поради малкият им размер, перфектен за добавяне в изкушаваща напитка. Плодовете на Мончери F1 привличат със симпатичния си вид и еднаква големина както и със страхотните си вкусови качества. Този сорт черита е сравнително едър. Доматчетата са с големина около 10 – 20 грама. Имат приятна сладост и аромат. Чери доматите на Мончери F1 са с много добра твърдост и издръжливост при транспорт. Доматчетата са обли и наситено червени с атрактивен търговски вид.

Сортът е високодобивен. Растенията създават двойни и тройни китки. Всяка китка ражда по 20 – 30 чери доматчета. Растежът на доматите зависи от условията. Отглеждайте ги на слънчево място на плодородни, добре дренирани почви и осигурете редовно поливане на насажденията. В допълнение, растенията ще ви изумят с по-обилна реколта ако добавите и подхранване с органични торове в плана за отглеждането им.

Сортът има много добра резистентност на заболявани.

Чери доматчетата са любим зеленчук за приготвяне на салати и паста и за декорация на различни специалитети. Консумират се предимно в свеж вид. Доматчетата се комбинират перфектно с различни видове сирена, като фета, моцарела, бяло саламурено сирене и синьо сирене. Чери доматите запазват страхотния си вкус и при термична обработка и участват в редица рецепти в комбинация с паста, месо и други.

Почитателите на чери домати често ги отглеждат и на балкона в големи и дълбоки кашпи. Искате ли да отглеждате сорт Мончери F1 през предстоящият сезон? Семената ви очакват на нашия сайт.

Разфасовка: 0,1 гр. сортови семена на домати чери вкусно Мончери F1 се съдържат в опаковка.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив