МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домат Червен крушовиден - любим сорт

Семена на домат Червен крушовиден - любим сорт - Домати семена с отлична цена: 1.90 лв.
Семена на домат Червен крушовиден - любим сорт

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,3 гр. (90 - 105 бр. семена)
  • Норма за сеитба: От 25 до 40 грама за един декар при разсадно отглеждане, ако сеете директно ще са Ви нужни около 120 - 150 гр. семе.
  • Реколта:-
  • Период на сеитба: Ранна сеитба – 20.01 – 25.02, средна – през март, късна - 25.04 – 10.05 .
  • Период на разсаждане: Може да не се разсажда, в зависимост от периода (за късно производство може и с директна сеитба).
  • Схема на отглеждане: В оранжерии или на открито, отглежда се колово при схема 80-120/35-45 см.
  • Вегетация: 100 - 110 дниАприл - септември плододава.
  • Характеристики на плода: Среден размер, крушовиден плод, червено-оранжев цвят 200 - 220 гр. Страхотни вкусови качества - плътен, наситен аромат, месест домат, сладък и с малко семена. Перфектен за прясна консумация и консервиране.

Онлайн магазин semenata.bg обогати каталога си с още едни семена на Червен крушовиден домат. Сортови семена на този невероятно вкусен домат може да поръчате онлайн. Както може да се досетите от името му, този червен домат е с особена форма, типична за плода на крушата.

Имайки предвид формата на този зеленчук, не е трудно да се досети човек, че той е особено предпочитан, заради нея. Освен това можете да го засеете за средно ранно производство със семена на сорт домати Сърцето на Албенга , който е характерен също с високите си вкусови качества.

Крушовидният червен домат, подобно на родственика си с жълт цвят, се характеризира с израстването на стъблото на високо и се нуждае от опора. Сортът на крушоподобния по форма домат е ранен до среден.

Интересното при отглеждането му и удобно в случая е, че може да засеете семена на домат Червен крушовиден директно или ако ще правите ранно производство можете да си направите разсади. Удобното всъщност за вас е, че ако отглеждате много и различни култури, може просто да изберете постоянно място за този вид домат и така си спестявате време (при късното му отглеждане). 

Плодовете, които се получават след изминалия период на отглеждане, приличат на круши и имат червено-оранжев цвят. Екзотиката и красотата на плода не са единственото, което привлича любителите на зеленчуци. Те са особено предпочитани, заради средната си големина и тегло, от 200 до 220 грама.

Самите домати сорт Червен крушовиден са доста месести и вкусни. Това позволява широкото им използване при приготвяне на салати, пюрета и сокове.

Разбира се, както всеки зеленчук, прясната консумация на домата е най-добра и най-популярна.

Производството на Червения крушовиден домат от семена като цяло може да бъде в периода от януари до септември. Това зависи от периода на сеене. Сеитба може да бъде направена за ранното производство - от двадесети януари до десети февруари. Следващото сеене, което всъщност е за средното му производство, е през месец март - от началото до края на месеца. А за късното му производство, засейте семето на домати Червен крушовиден от 25 - ти април до 10 – ти май.

Съобразявайки се с тези етапи на сеитба, ще прецените дали да разсаждате или да изберете да засявате директно. Може да имате предвид и вегетационния период на вкусния домат, той е от 100 до 110 дена.

Един съвет за разстоянията при разсаждането. Между редовете,  в които поставяте растенията, оставете от 80 до 120 сантиметра, а между самите разсади отгледани от семена на домати за салата Червен Крушовиден, оставете в реда – от 35 до 40 сантиметра.

Особено ценен е Червеният крушовиден домат от професионалните готвачи. Този сорт е любим на италианците. Формата на домата е специфична и предпочитаният зеленчук се използва не само за направа на уникални по формата и вкуса си салати, а и за украса или за гарнитура, дори и като част от основни ястия.

Засейте семената на домати Червен крушовиден и се насладете на едни истински вкусни и любими сортове червени вкусни домати!

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив