МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на цилиндрично червено цвекло салатно - уникален вкус и полезни свойства

Семена на цилиндрично червено цвекло салатно - уникален вкус и полезни свойства - Цвекло семена с отлична цена: 1.50 лв.
Семена на цилиндрично червено цвекло салатно - уникален вкус и полезни свойства

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 3 гр. (около 210 - 240 бр. семена на цилиндрично салатно цвекло червено има в опаковка).
  • Норма за сеитба: От 2 до 2,5 килограма за 1 декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: При ранното сеене от 15 март до 15 април, а при   късното от 1 до 30 май.
  • Период на разсаждане: В края на март.
  • Схема на отглеждане: По системата 40/50 – 10/12 сантиметра, редово.
  • Вегетация: 60 дена.
  • Характеристики на плода: Цилиндричен издължен кореноплод с тъмночервен цвят и хрупкава сърцевина.

Сортовите семена на т.нар. червено цилиндрично цвекло са част от каталога на Онлайн магазин semenata.bg, който неизменно е на вниманието на всичките ни сегашни и на бъдещите ни клиенти с уклон към градинарството и зеленчукопроизводството.

Цвеклото от този тип има цилиндрична и удължен кореноплод. В етапа на узряването си, той е с наситен тъмночервен цвят, а отвътре е сочен и хрупкав. У нас се използва широко за направата на не една питателна, витаминозна и вкусна салата, за готвене в различни манджи, дори за здравословни сокове или свежи фрешове, а и за приготвянето на консерви за зимнина. Цилиндричните цвекла се белят без усилие и се режат на шайби удобно, най-вече заради характерните форми на кореноплода.

Голям плюс на зеленчука, наречен, червено цвекло, е и фактът, че то е много устойчиво на продължително съхранение и на транспортиране на големи разстояния. За целта може да заровите цвеклото в пясъка, който сте приготвили специално за целта и който е добре изсушен, за да спомогне за по-продължителното съхранение на кореноплодите на зеленчука. Съдовете с пясъка и цвеклото оставете на хладина и сушина, с добро проветрение.

Цвеклото с цилиндрична форма се сее навън на полето и изключително пролетно време, показват данните в каталога на  Онлайн магазин semenata.bg.

Този зеленчук от стари времена е известно с полезните си качества в българската кухня и в народната ни медицина. То има висока концентрация на много от витамините, нужни за организма ни като витамини С и витамини U, както и на много други полезни съставки, сред които са флоноводоидите, цинка, фолиевите киселини, желязото, пектина или йода.

За да засеете 1 декар земя, са ви нужни средно от 2 до 2,5 килограма сортови семенца на червеното цвекло.

При ранното сеене се препоръчва то да се прави от 15 март до 15 април, а при късното сеене това се извършва обикновено от 1 до 30 май, за да имате възможно най-добри резултати накрая при обирането на реколтата.

Подготвените вече разсади на червеното цвекло се разсаждат в последните дни на месец март, а щом се появят две от същинските листа, може да се извършни и прореждането. Растението успешно се развъжда и безразсадно с директни сеитби.

Червеното цилиндрично цвекло се сее редово, с 40 до 50 сантиметра между редовете и с 10 до 12 сантиметра от растение до растение вътре в реда.

Вегетационният период при сорта продължава средно 60 дена. Добре е да се помни, че ядливи са и свежите млади листи на цвеклото.

Ако сеете навън сортовите семена на червено цвекло цилиндрично, внимавайте температурния диапазон на почвите при покълването да е над 6 градуса, съветват експертите от тима на Онлайн магазин semenata.bg.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив