МЕНЮ
КОШНИЦА

Професионални семена на червено цвекло Джоли F1 (Jolie F1) - отличен вкус и аромат

Професионални семена на червено цвекло Джоли F1 (Jolie F1) - отличен вкус и аромат
Професионални семена на червено цвекло Джоли F1 (Jolie F1) - отличен вкус и аромат

Опции

Купи

Онлайн магазинът ни Semenata.bg ще запознае своите настоящи и бъдещи клиенти със следващото попълнение на каталога си. Предложението е семена на червено салатно цвекло сорт Джоли F1 (Jolie F1). Всеизвестно за цвеклото е ползата от него за нашият организъм. Характерно за зеленчуковия продукт, е богатството от витаминозни вещества. Минералните съставки също са в изобилие.

Сорт Джоли F1 (Jolie F1) се слави като култура за двугодишно отглеждане. Кореноплодните, оформящи се вследствие растежа на растенията, се появяват през първата от двете години. През следващата – втората, характерно е образуването на повече от листната маса и цветът. Семената също се образуват тогава. Ядливи от цялото растения са всъщност  кореноплодните, които са изравнени по големина и форма с перфектни вкусови качества и сладост.

Семенцата, предлагащи се в нашия сайт – Semenata.Shop, са с доказани качествени свойства. Това е изключително важно за крайната реколта. Получените продукти от нашите семена ще ви зарадват с качества, количества също, при спазени добри условия на гледане.

Червеното цвекло Джоли F1 (Jolie F1) се гледа предимно за консумиране на плодовете в пресен вид. Сортът се характеризира като средноранен. Образуващите се кореноплодни представляват плодове с кръгли форми, по повърхността си са с гладка структура, която лъскавее. Вътрешната част на кореноплодните е оцветена в наситено-червено. Липсват белите пръстени.

Нужно е да знаете и, че растенията от сорта са взискателни към светлина. Семенцата засявайте на подбрани слънчеви места. Слънчевото огряване е важно за оцветяването на кореноплодите.

За изникването на семенцата е необходима температура-минимум 6 градуса по Целзий. При по-ниски температури младите растения биха се повредили доста лесно.

Когато червените цвекла Джоли F1 (Jolie F1) са все още млади, осигурявайте им редовни поливания. Растенията, които са в по-напреднал стадий са с по-висока устойчивост на краткотрайните засушавания.

Почвените условия не са специфични, т.е. растенията от сорта не са капризни към земята. Препоръчително е наторяването с подходящи торови смеси.

Сеитбената процедура за площ – 1 дка се осъществява с 7 до 10 килограма семена. От това бихте могли да прецените какво количество ще е необходимо за вашата избрала площ.

Засяването бихте могли да направите от средата на пролетния април.

Предварително приготвените разсади изведете навън след края на топлия май. Това време се характеризира с установяване на постоянни положителни температури. Така младите ви разсади ще бъдат предпазени от евентуално падащи слани.

Норма за сеитба: От 7 до 10 килограма семенца за декар.

Период на сеитба: От 15.04. - 20.04.

Схема на отглеждане: На открити площи.

Характеристики на плода: Големи плодове, с кръгла форма и гладки по повърхност, тъмно-червена вътрешност. Отличен вкус с високо захарно съдържание.

Разфасовка / брой семена: 5 гр. (около 325 бр. професионални семена на червено цвекло Джоли F1 (Jolie F1) има в опаковка).

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив