МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на червено кръмно цвекло Червен Екендорф

Семена на червено кръмно цвекло Червен Екендорф - Цвекло семена с отлична цена: 2.40 лв.
Семена на червено кръмно цвекло Червен Екендорф

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Семена на червено кръмно цвекло Червен Екендорф може да закупите в разфасовки 50 гр. и 500 гр. семена.
  • Норма за сеитба: Засейте 200-250 грама на 100 кв. м или 2-2,5 кг семена на кръмно цвекло Червен Екендорф на един декар земеделска земя. 
  • Реколта: Реколтата на кръмното червено цвекло Червен Екендорф се прибира в началото на месец октомври.
  • Период на сеитба: Листното цвекло се сее от началото на месец март до средата на месец април. Трябва да засявате семената на дълбочина в почвата – 3-5 см. 
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Успешната схема на сеитба и отглеждане на кръмното цвекло е сеитба на редове. Разстоянието, което трябва да се спазва между редовете е 40-50 см, а между растенията, вътре в редовете 30-40 см. Трябва да поливате културата редовно и да я подхранвате с необходимите хранителни вещества. При температури 18-22°C, семената на кръмното цвекло поникват за по-малко от 2 седмици. 
  • Вегетация: 40 - 70 дни.
  • Характеристика на плода: Червен Екендорф е сорт кръмно цвекло, който притежава кореноплод в цилиндрична форма и червен цвят. Има съдържание на сухо вещество. Отглежда се основно, като култура за фураж.

Добавихме в онлайн център за дома и градината семена на червено кръмно цвекло Червен Екендорф. Може да откриете семената на листното цвекло, при нас, в опаковка от 50 грама.

Кръмното цвекло Червен Екендорф се характеризира с кореноплод в цилиндрична форма, обагрен с червена окраска. Благоприятният период за сеитба на семената на културата е от началото на месец март до средата на месец април, на дълбочина в почвата около 3-5 см. 

Сеитбата се извършва на редове, като разстоянието между редовете трябва да е 40-50 см, а разстояние между самите растения вътре в редовете – 30-40 см. 

Кръмното цвекло, познато още и като листно цвекло, има специални изисквания към влагата на почвата. Развива се най-добре при поливни условия, затова е много важно редовното поливане на културата. Освен към влагата на почвата, това цвекло е и взискателно към вида на почвата. Расте успешно на почви, богати на хранителни вещества, като черноземните и наносни почви. Може да сеете кръмното цвекло и на други видове почви, при условието, че го подхранвате редовно.

При оптимални температури от 18 до 22 °C, семената покълнват за период от 10-14 дена. 

Периодът, в който се прибира реколтата на кръмното цвекло е в началото на месец октомври.

Червен Екендорф е сорт, който съдържа в кореноплода си сухо вещество, около 15 - 17 %, като 6 - 8 % от него са захари. 

Може да откриете семената на този вид кръмно цвекло в нашия онлайн магазин – semenata.bg. и да се сдобиете с поредното ни допълнение към кореноплодните култури, в опаковка от 50 грама. 

Семена
Кога се засяваМарт, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностДвугодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Фураж

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив