МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на червено Биволско сърце домат с традиционният вкус на домашна градина

Семена на домати червено Биволско сърце - традиция и вкус - Домати семена с отлична цена: 2.20 лв.
Семена на червено Биволско сърце домат с традиционният вкус на домашна градина

Опции

Купи

Всеки, който е опитвал домати гиганти Червено Биволско Сърце знае защо този сорт заслужава всички суперлативи. Ако трябва да обобщим накратко предимствата на Червено Биволско Сърце ще започнем с вкуса на доматите -  уникално вкусен и неустоим. Сортът е високодобивен с реколта от едри плодове. Растенията са устойчиви на заболявания. Сортът се използва за домато производство на открито и на закрито в оранжерии и парници.

Как да постигнете най-добрите резултати при отглеждане на домати Червено Биволско Сърце? 

Започнете с преценката кога искате да получите реколта? За радост този сорт може да се отглежда както за ранен добив, така и за средно и късно производство. Подходящ е както за засаждане от разсад, така и за директна сеитба през топлите месеци от годината. 

Кога се препоръчва да засеете семената?

Ако целта е ранен добив, стартирайте разсада за Червено Биволско Сърце рано през годината – още в края на Януари до края на Февруари. Тъй като доматите са топлолюбиви растения, семената трябва да се отглеждат на топло и защитено място. Нужно е да се осигури постоянна влага на почвата за успешна кълняемост. Обикновено семената на доматите се засяват на дълбочина от около 1 – 1,5 см. 

Сеитбата за получаване на разсад за средно ранна реколта се извършва през месец Март, отново на закрито.

За късен добив, засейте сортовите семена на червения гигант сърце в периода 25 Април – 10 Май. 

Ако искате изцяло да пропуснете стъпката с подготовка и обгрижване на разсад, планирайте директна сеитба навън в почвата на мястото, на което ще се отглеждат. Този тип засяване се препоръчва през първата половина на Май. 
Разсаждането на разсада се случва в края на Април.

Сорт Червено Биволско Сърце е от индетерминантен тип, високо растящ домат, който създава мощни и здрави растения. Осигуряването на колове или конструкции е задължителна част от успешното отглеждане на богата реколта. Схемата, която се препоръчва при засаждане на младите растения е в редове с разстояния от около 80 – 120 см един от друг и около 35 – 45 см дистанция между всяко насаждение. 

Първата реколта от ранното засяване може да очаквате още през Април. Вегетационния период продължава около 120 – 130 дни. Растенията имат нужда от топлина, редовно поливане, изобилие от слънчева светлина и подхранване с подходящи специализирани торове минерални или органични.

Доматите Червено Биволско Сърце имат типичната сърцевидна форма за тази група домати. На големина достигат над 200 грама. В ботаническа зрялост гигантите придобиват атрактивен ярко червен цвят. Повърхността на доматите е леко оребрена, с тънка лъскава кожица. Вътрешността им е месеста, сочна и много вкусна. Сред предимствата на доматите от този сорт са техният изкушаващ аромат и почти безсеменна среда. 

Използва се предимно за консумация в свежо състояние за приготвяне на зеленчукови салати, гарнитури и други. Сортът е подходящ и за  производство на редица доматени продукти, като консерви, сосове, пюрета, сокове и много други. 

В 1 грам се съдържат около 250 – 350 броя сортови семена на Червено Биволско Сърце. Сеитбената норма за е декар съветва да се набавят 25 – 40 грама семена. 
Почитателите на домати обикновено имат ясни предпочитания към конкретен тип зеленчуци – например, розови или червени домати.

Искате ли да отглеждате разнообразие от изкушаващи домати в градината си? Ще откриете много идеи и най-качествените семена при нас.

Норма за сеитба: От 25 до 40 грама на декар (разсадно) и около 150 гр. безразсадно.

Период на сеитба: Ранна сеитба – 20.01 – 25.02, средно-ранна – март, късна – 25.04 -10.05. За директна безразсадна сеитба изберете периода 1 - 10 април.

Период на разсаждане: Април месец - началото.

Схема на отглеждане: Колово при схема 80-120/35-45 см в полиетиленови оранжерии израелски или на открито.

Вегетация: 120 - 130 дни.

Разфасовка / брой семена: 50 бр. сортови семена на домати червено биволско сърце се съдържат в една опаковка.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив