МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на червени Супер ранни домати Финал F1 за оранжерии (полудетерминантен)

Семена на червени Супер ранни домати Финал F1 за оранжерии (полудетерминантен) - Домати семена с отлична цена: 3.80 лв.
Семена на червени Супер ранни домати Финал F1 за оранжерии (полудетерминантен)

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 50 бр., 100 бр., 250 бр. са предлаганите разфасовки от червени домати супер ранен сорт Финал F1.
  • Норма за сеитба: От 20 до 25 грама на декар. Приблизително около 3000 бр. растения в декар.
  • Реколта: 9 - 11 тона от декар.
  • Период на сеитба: Януари и февруари.
  • Период на разсаждане: Март и април.
  • Схема на отглеждане: Отглежда се колово на ниска опорна конструкция - едноредово при отстояния 70/40 см или двуредово 80/60/40 см. За супер ранен, ранен и късен добив. Сорта е подходящ за отглеждане в оранжерии и тунели, както и за открито полско производство.
  • Вегетация: -
  • Характеристики на плода: Плодовете на супер ранният Финал F1 са кръгли до плоско кръгли, ярко червени и средно едри - тегло около 200 - 250 гр. Доматите са със изравнени размери и не издребняват на горните съцветия. Плода е гладък до слабо оребрен около дръжчената ямка, много твърди и непукливи. Перфектни за прясна консумация. Поради твърдостта си имат много голяма устойчивост на съхранение и транспорт след обиране на реколтата. Много добри вкусови качества без целулоза.

Онлайн магазин semenata.bg представя на вниманието Ви още един сорт домати с изключително висок добив и устойчивост. Това са семена на супер ранни червени домати Финал F1. Полудетерминантен (има добре оформено стебло с къси междувъзлия и се самозадънва на 4-5 китки) професионален сорт, който се отглежда за оптимално висок добив по специална схема (съдържа се във всяка опаковка). Благодарение на нея няма да имате никакви затруднения при отглеждането им и това ще бъде много лесно.

Този хибриден сорт супер ранен червен домат Финал F1 се характеризира с изключителна устойчивост към болести (устойчив е на фузариум, верицилиум, тютюнева мозайка и е толерантен на септория, антракноза, алтрнария), нападащи доматите. Много голям приоритет му дава и възможността за транспортиране, понеже доматите не се напукват и са гладки и здрави.

Голямо предимство на доматите от сорт супер ранен Финал F1 е издръжливостта им на температури с по-ниски стойности и възможността да се съхраняват за по-дълъг период от време. Така ще могат да се запазят при евентуален износ към чуждите страни, където българското производство е на сериозна почит.

Всичко това е предпоставка за зеленчукопроизводителите да направят своя избор по-лесно, когато избират сортове за износ. Добрият търговски вид на доматите Финал F1 неминуемо е нещо, което се цени високо.

Допълнително помага и фактът, че доматите зреят заедно и плодовете са синхронизирани, т.е. растат със сравнително еднаква големина. Достигат размери с тегло от 200 до 250 грама (идеалният салатен размер). 

За да отгледате площ от един декар с насаждения, ще ви трябват около 20 до 25 грама семена на доматите от ранния червен сорт Финал F1.

При засяване почвата трябва да е с дълбочина от 1 до 1,5 сантиметра за семената. Убедете се, че сте осигурили на семенцата добра температура за поникване. Трябва да  е около петнадесет градуса. Добре е да следите за редовно и умерено поливане на насажденията.

Самото разсаждане на поникналите млади семена се прави през месец март и месец април (обикновено около 60 дни от засяването).

Както казахме този сорт ранни червени домати за оранжеия се засява за супер ранно производство. Обирането на продукцията е през лятото. Това е едно доста добро предимство и преимущество на вкусните зеленчуци.

Пригответе различни видове гювеч, сгъстен сос от домат, комбинация с други зеленчуци. Много вкусни и полезни са и доматените супи. Може да пасирате доматите, и да добавите към тях магданоз и чесън и ще получите не само вкусна, но и полезна храна. Най-добрият вариант за консумация на този сорт домат е в прясно състояние, на салата. Използването му в сандвичи е доста популярно. Много вкусна и засищаща комбинация се получава от домати и сирене. Това е една лятна салата, която винаги спасява положението в горещините.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоПолудетерминантен (самозадънва се при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Тютюнева мозайка, Алтернария, Антракноза, Септория

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив