МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на червени домати Монтекарло F1 (Montecarlo F1) - средноранозрели, колови

Семена на червени домати Монтекарло F1 (Montecarlo F1) - средноранозрели, колови
Семена на червени домати Монтекарло F1 (Montecarlo F1) - средноранозрели, колови
4.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S010672

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,25 гр. семена.
  • Норма за сеитба: За един декар доматени насаждения са нужни около 15 - 20 грама семена на червени доматти Монтекарло F1 при разсадно производство.
  • Реколта: - 
  • Период на сеитба: От Февруари до Май.
  • Период на разсаждане: На открито - след преминаване опасността от падане на слани.
  • Схема на отглеждане: Може да се използва схема на засаждане - 80 см между реда и 40 см между растенията. Домати Монтекарло F1 (Montecarlo F1) са индетерминантен сорт, заради което се препоръчва колово, може едностъблено отглеждане на 4 китки в оранжерии и на открито.
  • Вегетация: -.
  • Характеристики на плода: Доматите Монтекарло F1 (Montecarlo F1) са известни със своята продутивност и едри червени плодове с кръгла форма, които имат отлични вкусови качества. Плодовете им са едри до 150 - 200 грама, сравнително изравнени и имат добра устойчивост на някои болести. Имат превъзходен червен цвят и добри вкусови качества. По-лесни са за подреждане и транспортиране, благодарение на кръглата си форма. 

Имаме честта да Ви представим още един интересен сорт домати – семена за домати Монтекарло F1. Сорта е средноранозрял, подходящ за средно ранно култивиране в оранжерии и за открито отглеждане. 

Доматите Montecarlo F1 са популярен хибриден сорт. Има добра продуктивност и висока жизненост.

Сорт, с добра устойчивост на стопански болести, често срещани при доматите, като Вертицилийно увяхване (Vd), Фузарийно увяхване (Fol), Нематоди. Много важно предимство, без което реколтата Ви може да не се получи, както бихте очаквали.

Плодовете от този сорт са червени и едри – до 150 - 200 грама, сравнително изравнени с кръгла форма. Доматките са с превъзходен червен цвят, а плодовете им са с отлични вкусови качества.

Всичко това ни дава основание да очакваме от Вас да ни се похвалите с отгледания краен продукт от тези семена, който да има добър външен вид и чудесен вкус. Правилната им кръгла форма позволява по-лесно подреждане и транспортиране. Това ги прави един страхотен избор за всяко домакинство, което предпочита червените сортове домати!

Засейте семена на домати Монтекарло F1 (Montecarlo F1) още през февруари в отопляема оранжерия, за да можете да стартирате възможно най-рано със производството на средно ранните домати. 

Доматите обичат топлината, като по правило най-добрата температура за растеж и развитие се смята в интервала между 20 до 25 градуса по Целзий. При по-голямата част от сортовете, ако тази температура бъде надвишена се отслабват жизнените процеси на растението.

А при 30 градуса по Целзий вече може да се наблюдава намаляване на растежа и жизнеността, като цветовете могат да окапят и да не се образува завръз. 

Червените домати Монтекарло F1 (Montecarlo F1) са индетерминантен сорт, популярен и още като високостъблен. Типичното за него е интензивният вегетативен растеж, равномерното плододаване и лесното формиране на основното стъбло. Подобно на този сорт и не хибридните сортови семена на червени домати Марглобе са отличен избор за средно ранно производство.

Хибриден сорт домати Монтекарло F1 е един добър избор за домашно производство. Заради добрите си устойчивости, както са и другите хибридни сортове, тези доматки могат да бъдат отглеждани както навън, така и в оранжерия.

С изтъкнатите си качества и доказаните предимства, Вие ще имате възможността да получите Вашите сравнително едри, приятно червени, апетитни и напълно узрели плодове малко по-късно от повечето сортове подходящи за ранно отглеждане. Една истински приятна изненада, която ще Ви позволи да си похапвате всяка вечер свежа салатка с пресни доматки. Предполагаме, че ще Ви станат любими и може да ги комбинирате в допълнение с всяко ястие, на което подхожда този невероятен плод - негово величество Доматът. А щом Вие сте доволни и ние сме доволни.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив