МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Червена Детелина представени от Севън Сийдс

Семена на Червена Детелина представени от Севън Сийдс
Семена на Червена Детелина представени от Севън Сийдс

Опции

Купи

Харесвате ли тревните килими образувани от нежните сортове детелина? Ако отговорът ви е „Да“ семена на Червена детелина са точно това, което ви трябва за предстоящия период на сеитба. Този популярен сорт тревисти растения притежава уникална комбинация от качества и предимства за затревяване на площи с различно предназначение. Червената детелина (позната още и като Канадска червена детелина) впечатлява с красота и деликатност със страхотен декоративен ефект, който се умножава значително когато растението се използва за затревяване на обширни площи. 

Интересните червени цветове придават отличителен и привлекателен вид на тревните килими. След коситба, червената детелина цъфти отново, което допринася за предимствата й при избор за тревни смески за затревяване. Към многобройните качества на този сорт детелина трябва да добавим и фактът, че растението е изключително питателна храна за най-различни видове животни. Използва се както за паша, така и за фураж. 

Червената детелина е любимо растение и на пчелите и често се засява върху площи предназначени за производство на мед. Канадската червена детелина е многогодишно растение, което е известно с отличната си устойчивост на промени в климатичните температури. Тревните настилки образувани с този сорт растение запазват красотата си дори през зимните месеци. 
Семената от червена детелина са подходящи за засяване на терени, които са изложени на средно утъпкване.

Сеитба на семена на Канадска червена детелина и особености на растението

Сортът Червена детелина са различава от другият популярен сорт за затревяване, а именно, Бялата детелина. Основната разлика е в начина на растеж. Докато Бялата детелина е по-скоро стелещо се растение, което поддържа по-ниското ниво на килима по естествен начин, то Червената детелина расте на височина. Растенията могат да достигнат до около 35 – 70 см. Тази особеност на сорта растения налага и по-честа коситба в сравнение с Бялата детелина или използване на сорта за места, през които не се преминава често. 

При редовно поливане е желателно затревените терени да се косят веднъж на една седмица или веднъж на десет дни. 
Сеитбата на семена на Червена детелина се извършва през пролетта или през есента. Не се провежда засяване преди да е отминала опасността от отрицателни температури. Желателно е да се избягва сеитба по време на най-горещите летни месеци. Червената детелита предпочита среднотежки плодородни почви с добра влажност. Може да се развива успешно и върху засолена и кисела почва. 

Сеитбата се извършва върху предварително подготвен терен, който е напълно почистен и изоран. При нужда може да се приложи и подхранване. Семената се засяват или чрез равномерно разпръскване върху почвата или чрез сеитба в редове. Ако се прилага вторият подход трябва да се предвиди разстояние от около 10 – 12 см между отделните редове. 

След засяването на семената площите се покриват с 1 – 2 см слой пръст и се валират. Семената на червената детелина трябва да са покрити с почва, за да започне процесът на покълване. Очаквайте покълването да отнеме около 2 – 3 седмици. 

Оптималните условия откъм светлина за отглеждане на Червената детелина включват или площи изцяло изложени на пряка слънчева светлина или с частично засенчване. 

Поливането трябва да е редовно, но без да се прекалява с количеството, за да се избегне задържане на излишна влага. 

Подхранването на тревните килими се прави със специализирани качествени торове, по възможност без съдържание на азот.

  • Норма за сеитба: За 50 квадратни метра - 100 грама.
  • Разфасовки: 100 гр., 200 гр., 500 гр., 1 кг

Съдържание:

100% семена на червена детелина

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив