МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на салатно цвекло Бордо - кръгло с тъмно червен цвят и отличен вкус

Семена на салатно цвекло Бордо - кръгло с тъмно червен цвят и отличен вкус - Цвекло семена с отлична цена: 1.40 лв.
Семена на салатно цвекло Бордо - кръгло с тъмно червен цвят и отличен вкус

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 3 гр. (около 210 - 240 бр. семена на салатно цвекло Бордо има в опаковка), 100 гр. (около 7 - 8 хил. бр. семки на салатното цвекло има в опаковка).
  • Норма за сеитба: От 2 до 2,5 килограма за декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: При ранното сеене от 15 март до 15 април, при късното от 1 до 30 април.
  • Период на разсаждане: След образуването на 2 от същинските листенца.
  • Схема на отглеждане: Редово, с 40 до 50 см. от ред до ред и 10 до 12 см. от растение до растение.
  • Вегетация: От 105 до 115 дена.
  • Характеристики на плода: Кръгъл тъмно-червен кореноплод с ивичеста месеста част и страхотен вкус.

В зеленчуковия каталог на Онлайн магазин semenata.bg вече са на разположение и сортовите семенца на салатното цвекло от сорта Бордо, които представяме на вниманието на своите днешни и бъдещи клиенти с интереси към зеленчукопроизводството и градинарството.

Цвеклото е много популярна култура в страната ни, защото се гледа без много усилия и дава плод, който е едновременно вкусен и полезен.

Когато сеете цвекло за салата от сорта Бордо, е добре да изберете за постоянно място такова, където има плодородни, рохкави и влажни почви, които са добре обработени предварително, така че да няма плевелни растения или камънаци.

Препоръчително е също така предварително да обработите почвите с гранулирани торове за зеленчук поне 14 дена преди да започнете да сеете семенцата на цвеклото. Те се поставят на 2,5 до 3,5 сантиметра надълбоко в пръстта, за да им осигурите оптимални условия за развитие и покълване, сочат данните от каталога на нашия Онлайн магазин semenata.bg.

За един декар са ви нужни от 2 до 2,5 килограма сортови семенца. За ранно сеене това се прави от 15 март до 15 април, а за късното от 1 до 30 април. Пикирането на разсадите се прави щом се появят два от същинските листа на цвеклото.

Салатното цвекло Бордо се сее редово, като от ред до ред най-добре е да се оставя дистанция от 40 до 50 сантиметра, а от растение до растение вътре във всеки ред от 10 до 12 сантиметра. След сеенето не забравяйте регулярно да напоявате посевите и да ги чистите от плевелите и вредителите, характерни за този зеленчук. Щом разсадите достигнат от 2 до 3 сантиметра /или при появата на два от същинските листа ако сеете директно/, е време за прореждането им, като се махат по-нежизненоспособните стебла, за да могат по-силните да израстат в оптимални граници.

Специалистите от бранша съветват да не сеете едновременно семената на цвеклото салатно Бордо, за да имате по-дълго време за получаване на добиви от цвекло. Най-добре е сеенето на цвеклото да става на два пъти с 14 до 21 дена между отделните сеитби. То се развива най-добре в температурния диапазон от 15 до 23 градуса.

Вегетационният период на кореноплодния зеленчук продължава средно от 105 до 115 дни, след което вече може да извадите реколтата. Това може да стане на ръка /както обикновено у нас се практикува в семейните дворове и градини или в малките земеделски стопанства/ или пък да го направите с помощта на специално пригодени за целта инструменти. При прибирането на реколтата от семена на червено цвекло за салата Бордо задължително листната маса от плода се изрязва до корен, съветват експертите от тима на нашия Онлайн магазин semenata.bg.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив