МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати с форма на чушки - Скатолоне - екзотичен и много вкусен

Семена на домати с форма на чушки - Скатолоне - екзотичен и много вкусен - Домати семена с отлична цена: 3.20 лв.
Семена на домати с форма на чушки - Скатолоне - екзотичен и много вкусен
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S106116

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1 гр. опаковка със семена на домати с форма на чушки Скатолоне.
  • Норма за сеитба:  От 25 до 30 грама за декар.
  • Реколта: - 
  • Период на сеитба: За ранно сеене от 20 януари до до 25 февруари, за средно ат 1 до 30 март, за късно от 25 април до 10 май.
  • Период на разсаждане: Щом свърши месец април.
  • Схема на отглеждане: 80 - 120/ 35 - 45 см. На колове на закрито (в оранжерии от полиетилен) и открито.
  • Вегетация: - 
  • Характеристики на плода: Доматите Скатолоне са изключително интересни и екстравагантни. Образуват плодове, които много лесно могат да бъдат сбъркани с чушки. Те наподобяват формата на повечето едри пипери, плода е наситено червен, много вкусен и месест (средно тегло около 200 гр.). Перфектен за прясна консумация и преработване.

Семена на домати  с форма на чушки от сорта Скатолоне вече са част от каталога на Онлайн магазин Semenata шоп, който е на разположение на многобройните ни настоящи и бъдещи клиенти.

Скатолоне са сорт от рода на средноранните и високорастящи (колови), които дават високи добиви и най-добре се развиват на закрито в оранжерия (от найлон за оранжерии), в тунел за домати или в парник.

Доматите от типа Скатолоне са доста големи, имат удължена чушковидна форма и тежат обикновено повече от 200 грама всеки. Тъй като в тях има голяма концентрация на сухи вещества, доматите са идеални за барбекю, грилове, скари или просто за един апетитен сандвич в съчетание с месо, кашкавал или сирене.

Този екстравагантен домат чушка е много вкусен и ароматен, има интересна продълговата форма и запомнящ се цвят. Той се използва предимно за консумиране в свежо сурово състояние предимно във вид на салата, гарнитура или украса към различни ястия.

Става обаче и за готвене на постни и месни манджи като гювеч, домати с ориз, кюфтета с доматен сос и други, повечето от които са типични за нашата родна кулинария и ги помним още от рецептите на любимите си баби.

Скатолоне доматите чушки се ценят и за направата на консерви от цели и нарязани домати, белени и небелени домати, доматен сок и доматено пюре, кетчуп и лютеница, туршия или доматен сос за заливане на различни по тип ястия от нашата и от чуждите кухни, най-вече от средиземноморската и италианската, като паста, спагети, кус-кус, макарони, лазаня.

Освен, че имат интересни форми, апетитен цвят и мирис и добър вкус, чушковидните домати са носители и на ред витамини и други здравословни съставки като флавоноидите или антиоксидантите, показват данните на Онлайн магазин семената шоп.

Чушковидният домат от типа Скатолоне се сее като за един декар земеделска площ са нужни от 25 до 30 грама сортови семена.

При ранното му сеене, това се прави от 20-тия ден на месец януари до 25-тия ден на месец февруари. За средно сеене най-добро е времето между 1 март и 30 март, а за късно сеене  оптималният интервал от време е от 25-то число на месец април до 10-то число на месец май. Сеенето се извършва от 1-1,5 сантиметра до 2-3 сантиметра надълбоко в земята в зависимост от времето на процедурата.

Разсаждането на готовите разсади от домати чушки Скатолоне се прави щом свършат и последните априлски дни и отмине опасността, която сланите носят за доматените насаждения.

При това трябва да се спазва дистанция от 80 до 120 сантиметра от ред до ред и от 35 до 45 сантиметра от растение до растение във всеки ред, за да се подсигури по-добро проветрение и изхранване на насажденията.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив