МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на хибридни корнишони Ира F1 - супер вкусни с къси плодве

Семена на хибридни корнишони Ира F1 - супер вкусни с къси плодве - Корнишони семена с отлична цена: 1.70 лв.
Семена на хибридни корнишони Ира F1 - супер вкусни с къси плодве

Опции

Купи
  •  Разфасовка / брой семена: 1,5 гр. (в една опаковка ще получите 52 - 67 бр. семена на хибридни корнишони Ира F1)
  •  Норма за сеитба: От 400 до 450 гр. на декар площ.
  •  Реколта: -
  •  Период на сеитба: Ранна сеитба – 15.04. – 10.05 и късна сеитба на хибридния корнишон е в периода 20.06. - 05.07.
  •  Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: При ранна сеитба схемата е  80+20/10 см, при късна - 100+20/5-10 сантиметра.
  • Вегетация: От 50 до 60 дни.
  • Характеристики на плода: Хибридните корнишони Ира F1 образуват изключително вкусни плодове, сладки без горчивина. Те са цилиндрични по форма, тъмнозелени на цвят с леки брадавички. Сорта е известен с къси краставички със средна дължина 7 - 8 см. Много крехки като консистенция и ароматни.

Градински магазин Семената.Шоп прибави следващия вид семе в зеленчуковия си каталог - семена на корнишони хибридни сорт Ира F1. Прибавяйки още една разновидност на краставичките, се надяваме да зарадваме всички наши настоящи и бъдещи клиенти и читатели. Този хибрид се възприема изключително добре от всеки любител на градинарството и по-точно на зеленчуковите продукти. Фактът, че зрее рано го прави популярен сред зеленчукопроизводителите,  търговците, изнасящи и внасящи зеленчукови продукти.

Всеизвестен факт е, че ако оставите краставичките без вода, има вероятност да намалите качествените им съставки и те да започнат най-малкото да горчат. Както всеки вид и Ира Ф1 се нуждае от влага, но хубавото е, че това са сортови краставички, които нямат горчивина във вкуса си.

Друго, от което трябва да пазите корнишончетата, са различните болестни състояния, но сорт Ира F1 е силно устойчива в случая. Това е поредната предпоставка да се предпочита от всеки, заминаващ се със зеленчукопроизводство.

Говорейки за нуждата от вода, вече съществуват удобни устройства за регулярно поливане, което е перфектния вариант за регулиране количествата, коeто трябва да поемат растенията (напоителни системи чрез капково напояване).

Краставичките представляват цилиндрични оформени корнишони, зелени по цвят. Качествената им стойност е голяма, приемайки факта, че в състава на корнишоните влизат множество витаминозни и минерални вещества.

Предимно хапвайте хибридната краставичка Ира F1 в пресен вид. Смесени с други зеленчуци, получавате прекрасен микс от полезни и здравословни съставки. Чрез тези комбинации тялото Ви ще приеме достатъчно, за подсилване имунните сили в организма. А самият вкус несъмнено е изпълнен със свежест.

Друго място като приложение са консервираните корнишони. Те се затварят в буркани самостоятелно, цели. Вариациите в комбиниране със зеленчуци също са особено срещани. Зимнината, която ще приготвите намира място при множество ястия. Използвайте ги през студените периоди за направата на зимни салати с кисел страхотен привкус.

Отглеждането на сорт хибриден Ира Ф1 може да осъществите в открити пространства или в закрити такива (оранжерия). След направата на разсади, преди извеждането им на дворните избрани места, първо калете младите растения. Чувствителността на разсадите към студа е голяма.

Преценете дали да не използвате телени ограждения, те ще са от помощ при цялата процедура на отглеждане. Така по-лесно можете да обработвате земята под насажденията, също и да прибирате готовите краставички. Задължително е да берете редовно корнишончетата, за да се увеличава реколтата. Следващите краставички ще успеят да се развиват на време и да дават повече плодове.

Вегетацията на сорт Ира F1 продължава от 50 до 60 дена. Редовното наторяване на растенията благоприятства подсилване на корените, което се отразява положително на цялото растение, което храни плодовете.

Семена
Кога се засяваАприл, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане, Висока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив