МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на хибридна краставица Джемини F1 - страхотен вкус и аромат

Семена на хибридна краставица Джемини F1 - страхотен вкус и аромат - Краставици семена с отлична цена: 2.30 лв.
Семена на хибридна краставица Джемини F1 - страхотен вкус и аромат

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1 гр. (около 28 - 35 бр. семена на хибридна краставица за оранжерии Джемини F1 има в една опаковка).
  • Норма за сеитба: От 150 до 200 грама семенца.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Ранното сеене е от 1 март до 30 март в оранжерии, средно-ранното от 20 април до 20 май, а при късното от 25 юни до 5 юли.
  • Период на разсаждане: След края на март и през април щом отминат сланите.
  • Схема на отглеждане: Редово с дистанция от 25 сантиметра между растенията, като се сее на 2 до 3 сантиметра в почвата.
  • Вегетация: 55 дена.
  • Характеристики на плода: Тъмнозелен плод, дълъг около 20 сантиметра.

Семената на оранжерийната краставица от сорта Джемини F1 са част от богатия каталог на градински магазин Семената Шоп, който винаги е на разположение на нашите настоящи, а и на бъдещите ни клиенти.

Краставицата Джемини F1 има висока устойчивост към заболявания и вредители, дава високи и качествени добиви при правилно обгрижване, а на вкус е направо страхотна.

Зеленчукът е от ранните сортове и дава тъмнозелени краставици, които достигат до 20 сантиметра, които са от средноплодните.

Краставицата Джемини F1 цъфти най-вече с женски цветове, заради което се гледат предимно в оранжерийни условия. Може да ги гледате успешно разбира се и навън, но едва след като отминат сланите и опасностите, които носят те за насажденията.

Голямо достойнство за краставицата, което се цени много от зеленчукопроизводителите у нас, е нейната устойчивост спрямо заболявания като брашнестите мани например. Именно заради това при сеенето на сортовите семенца на краставицата от типа Джемини F1 не е задължително за третирате предварително тези семенца, които са произведени с високи технологии при специална селекция от специалистите в бранша.

За подготвяне на разсади се сее в маломерни съдове, удобни за целта, като саксии, тави или сандъчета, които трябва да бъдат съхранявани на топли места, например в парник или в оранжерия.

Топлината – в температурния диапазон в близост до 20 градуса, най-подходящите почви – в температурния диапазон над 15 градуса, оросяването в регулярен режим и подпомагането с подходящи торове, дават могъщ стимул за бурното кълнене на семенцата, а по-късно и на самите разсади, казват специалистите от екипа на нашия Онлайн магазин semenata.bg.

Растението започва да пониква от 7 до 14 дни след сеенето.

За засяването на 1 декар производствена площ са ви нужни едва от 150 до 200 грама от сортовите семена на краставицата от типа Джемини F1.

Ранното сеене е най-добре да се прави в периода от 1 март до 30 март в оранжерийни условия, средно-ранното сеене по схема е в периода от 20 април до 20 май, а при късното сеене датите са от 25 юни до 5 юли.

Периодът на разсаждане на краставицата от сорта Джемини F1 е препоръчително да бъде след края на март и през април, веднага щом отминат сланите и опасностите, които те неминуемо носят за зеленчуковите насаждения.

Схемата на гледане на краставицата от типа Джемини F1, която препоръчват специалистите от тима на нашия Онлайн магазин semenata.bg, редово отглеждане със спазване на дистанция от 25 см. между растенията, като семенцата се сеят на 2 до 3 сантиметра надълбоко в почвата. Вегетацията на сорта продължава около 55 дена.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив