МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на фасул Нисък цилиндричен виолетов - Purple King (безколов сорт)

Семена на фасул Нисък цилиндричен виолетов - Purple King (безколов сорт) - Фасул (боб) семена с отлична цена: 3.20 лв.
Семена на фасул Нисък цилиндричен виолетов - Purple King (безколов сорт)
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S005977

Опции

Купи
  • Разфасовка: Семена на виолетов нисък фасул Purple King се предлагат в разфасовки от 45 грама. 
  • Норма за сеитба: 80 - 100 гр. семена за 10 кв.м площ.
  • Период на сеитба: Сортът се характеризира с ранна сеитба, на открити площи, без необходимост от опорна конструкция. Въпреки това може да се използва мрежа опорна за фасул или бамбукови колове. Лилавия цилиндричен боб е подходящ за директната сеитба през периода март - юли. Той спада към ниските сортове, поради тази причина се отглежда на редове. Разстоянието между редовете трябва да е около 60 см, а вътре в редовете около 40 см разстояние между отделните растения. 
  • Вегетация: - 
  • Характеристика на плода: Италианския сорт Purple King е нисък (безколов), цилиндричен фасул, с ранно производство. Семената му са сламено жълти на цвят, а растението достига на височина до 50 см. Плодът на фасула е месеста чушка, оцветена в красива виолетова боя, която при готвене променя цвета си в зелено. Сортът на франчи Италия фасул се цени високо защото е без конци и притежава приятнии вкусови качества. Purple King е високо предпочитан за прясна консумация и за консервиране. 

Най-актуалното предложение на онлайн магазин за дома и градината Семената Шоп са оригинални семена на нисък цилиндричен виолетов фасул – Purple King. 

Purple King е висококачествен сорт, производство на италианската фирма Франчи (Franchi). Ниският боб давa ранно производство от виолетови шушулки с цилиндрична форма. Вътрешността им е месеста, вкусна и без конци. Интересното при този сорт е, че при термична обработка на фасула, цветът на плода се променя от лилав към зелен. 

Италианският виолетов фасул цилиндричен се засява чрез директна сеитба на семената в почвата. Сортът е безколов и семената му се сеят на открити площи, през благоприятният период – месеците март- юли. Растението достига височина до 50 см височина и цъфти от май до септември. По време на своят растеж, фасулът Purple King се нуждае от светлина и топлина. Сортът е сравнително сухоустойчив, но въпреки това по-добри резултати дава при редовно напояване.

Purple King е ранен виолетов фасул цилиндричен и нисък, който се характеризира с апетитен вид и страхотен вкус. Фасулът се цени високо за прясна консумация и за консервиране. 

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЛилав
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеСухоустойчив вид
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив