МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на пипер Фамилия - български и много вкусен сорт тип бяла капия

Семена на пипер Фамилия - български и много вкусен сорт тип бяла капия - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 1.40 лв.
Най-продаван
Семена на пипер Фамилия - български и много вкусен сорт тип бяла капия
1.80 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL477

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1 гр. (около 150 бр. семена на български чушки Фамилия), 2 гр., 5 гр., 10 гр. и 50 гр.
  • Норма за сеитба: От 150 до 180 грама семе за декар, за супер-ранно и средно-ранно производство – от 170 – 200 грама, дирекна сеитба – 180 грама на декар.
  • Реколта: Над 4/5 тона от декар.
  • Период на сеитба: Супер-ранна сеитба – началото на февруари, средно-ранна – март.
  • Период на разсаждане: След преминаване на сланите.
  • Схема на отглеждане: За супер-ранно, ранно и средно ранно отглеждане.
  • Вегетация: Около 110 дена.
  • Характеристики на плода: Висящи плодове, в ранен етап на развитие са бледо-зелени, а при узряване – тъмно-зелени. Пипер Фамилия е директен сорт чушки тип капия с плътна и месеста консистенция. Идеални за свежа консумация, печене, пържене и замразяване.

Онлайн магазин semenata.bg прибави към богатия си каталог със зеленчукови продукти семена на пипер Фамилия. Българският сорт зелен пипер тип капия се слави с изключително високи добиви. Популярността му се дължи и на факта, че е роден сорт, доказал се с отличното качество на плодовете си.

Ако изборът Ви се е спрял на отглеждане на сорт Фамилия, знайте че производството се извършва за супер-ранен, ранен и късен добив.

Основните процедури съпътстващи развитието на пипер Фамилия са няколко. Като начало засяване на семената, приготвяне на разсада тяхното разсаждане, оплевяване на местата на развитие, окопаване около корените, поливания и наторяване при не особено плодородни почвени условия. 

При решение от ваша страна да гледате сорт Фамилия за супер-ранни добиви, направете го в оранжерийни постройки. За целта, те трябва да бъдат отоплени. Предварителните разсади бихте могли да приготвите в къщи, в различни съдове, избрани за целта.

Пипер сорт Фамилия се отглежда и като ранна култура. Топлолюбивият сорт има нужда от температурни стойности около 18 до 20 градуса по Целзий, за да се развива нормално. Ако температурните градуси паднат под тези, развитието им се забавя.

Височината, до която достигат растенията са от 50 до 70 сантиметра. Като дължина достигат – от 18 до 22 сантиметра, тежината на едрите зелени чушки е средно от 100 до 110 грама.

Плодовете на сорт Фамилия са тип капия, оформени с полутриъгълна форма, с месеста структура и крехкост. В началната фаза на развитие плодовете са оцветени в бледо-зелено, в пълна зрялост стават тъмно-зелени. Плътността на зеленчуците е много голяма, което позволява готвенето на пиперавъв всякакви варианти.

Като сурови, зелените капии хапвайте във вид на салата. Комбинирането на няколко зеленчука в салатите, особено през летните месеци, помага на организма Ви да си набави нужните полезни вещества. В състава на пиперките се среща витамин С и други полезни витамини и хранителни съставки. А самият вкус ще обогатите, прибавяйки на любимата си гозба зелен пипер Фамилия.

Официално се води тип бяла капия, заради светлозеления си цвят в техническа зрялост. Подобно на останалите от семейството на пиперите зеленчуци, сорт Фамилия не прави изключение като приложение в консервирането например. Консервирайте и мариновайте пиперките от сорта, за да приготвите апетитна зимнина, като не забравяйте, че този сорт е чудесен избор и за замразяване.

За да запазите зеленчуците за по-дълго време, замразете ги във фризер например. Сложете ги цели и надребнени, така получавате удобство при готвене на различни ястия или за салати при прясна консумация.

Доста добра предпоставка за търсенето на сорт Фамилия от производители на зеленчукови продукти е устойчивостта на пипера към високите градуси и към болести, характерни за чушките.

Един съвет от нашите специалисти за домашната градина – не засявайте пипера всяка година на същото място. Чушките обичат плодородни почви, ако използвате мястото пак, добавяйте и подходящи торови смеси.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЖълт, Зелен
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеВисока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив