МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на устойчиви сортове краставици Тести Грийн от Саката Япония

Оригинални семена на краставици Тести грийн F1 на Sakata Япония - страхотен вкус и висок добив - Краставици семена с отлична цена: 2.50 лв.
Най-продаван
Семена на устойчиви сортове краставици Тести Грийн от Саката Япония
2.94 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SAKA054

Опции

Купи

В края на зимата, когато всички сме зажаднели за слънце и пресни зеленчуци, ранните сортове са незаменими. Краставица Тести Грийн F1 на популярната компания – Саката (Япония), е отлично предложение за ранен добив. Латинското име на сорта е Cucumus sativus L. Растенията се характеризират с неустоим вкус, голяма високодобивност и много добра устойчивост на заболявания.

Краставица Тести Грийн F1 се отглежда с успех както в оранжерии, така и в градини на открито. Сортовите семена са с отлично качество и осигуряват здрави и силни растения, които са устойчиви на разпространени по краставичите болести, като мана. Това е едно от важните предимства на този сорт, защото спомага за получаване на богата здрава реколта. Заболявания, като мана могат значително да влошат добива и качеството, затова този риск е сведен до минимум с избора на Тести Грийн F1. Използват се за масово производство на ранни краставици.

Разсадът за краставиците се прави през пролетта – най-рано януари – до април. В периода март - май растенията се пикират, когато няма опасност от температури по-ниски от 1 градус. Отглеждането на растенията се случва в редове с телена конструкция или мрежи за краставици, които осигуряват опора на стъблата и добра вентилация.

Какви плодове ще получите от здравите растения на Тести Грийн F1? Краставиците са дълги и гладки, обсипани с малки бодлички. На цвят са тъмнозелени. Краставиците са изключително крехки, хрупкави и вкусни. Консумират се с истинско удоволствие в салати. За да получите най-оптималните вкусови качества от краставиците се препоръчва да ги берете когато достигнат размер около 30 см на дължина и 3см диаметър на ширина.

Тести Грийн F1 е популярен сорт за ранно отглеждане, както в оранжерии, така и на открито, но всъщност качествата на този сорт позволяват и успешна късна реколта. Освен устойчивост на заболявиня, растенията се справят много добре и при високи температури. Това ги прави страхотен избор за къснодобивен сорт. В допълнение, устойчивостта им на горещини и заболявания спомага за удължаване на периодът на беритба. С други думи – при правилна грижа и подходящи условия ще може да се наслаждавате на добив от вкусни, свежи, крехки едри краставици през пролетта и лятото.

Особености на отглеждане – поради огромното съдържание на вода в краставиците, растенията се нуждаят от редовно обилно поливане. Почвата трябва да е постоянно влажна, за да получите оптимална реколта и перфектни вкусови качества.
Освен поливане, растенията благоприятстват и от подхранване с подходящи торове за зеленчуци. За ваша радост ние предлагаме много добра селекция от торове, които ще увеличат значително добива.

Съдържанието на семена в 1 грам е около 20-30 броя.

Краставиците са сред най-любимите зеленчуци на българската трапеза. Те са задължителна съставка в популярната Шопска салата – комбинация от нарязани краставици, печени чушки, домати и лук, овкусени с олио и сол и поръсени с вкусно бяло саламурено сирене. Сортът Тести Грийн F1 е особено подходящ за добавяне в салати поради комбинацията от крехкост и сочност. Имат ниско калорийно съдържание, което ги прави идеален избор за диети и здравословен хранителен режим. Съдържат фибри, стерол, магнезий, витамин С, А, B и К, както и фолат. Освен в кулинарията, краставиците се използват и в редица рецепти за разкрасяване, като поставяне на тънки  резенчета свежа краставица върху клепачите, за да се успокоят подпухналите очи.

Норма за сеитба: Нужни са около 9000 - 10000 бр. семена на дка. Оптимално около 4 - 6 хиляди растения в дка.

Период на сеитба: От януари до април.

Период на разсаждане: От март месец до май.

Схема на отглеждане: 80-100/20-40 см.

Вегетация: От 55 до 63 дни.

Разфасовка: 25 бр. семена на краставици Тести Грийн F1, 500 бр. и 1000 бр. семена.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане, Висока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация
Устойчивост на болестиБрашнеста мана, Обикновена мана

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив