МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на устойчиви сортове домати Български трапезен F1 - без целулоза, отличен вкус

Семена на устойчиви сортове домати Български трапезен F1 - без целулоза, отличен вкус - Домати семена с отлична цена: 3.80 лв.
Семена на устойчиви сортове домати Български трапезен F1 - без целулоза, отличен вкус

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 50 бр. семена на устойчиви сортове домати Български трапезен F1, 100 бр., 250 бр., 500 бр., 1000 бр.
  • Норма за сеитба: От 20 до 25 грама за 1 декар.
  • Реколта: 10-12 тона от декар.
  • Период на сеитба: На закрито през януари и февруари, ако ще засаждате разсада по-късно навън, то засейте семето през февруари и март (отново на закрито).
  • Период на разсаждане: На закрито през март и април, навън от 15 април до 15 май.
  • Схема на отглеждане: Редово и колово производство. Едноредово 80/40 см, а двуредово 80/55/40 см.
  • Вегетация: - 
  • Характеристики на плода: Кръгли, леко плоски, средно големи, гладки със слабо оребряване около дръжчената ямичка, непукливи. Тегло на доматите около 250 - 300 гр. много твърди и устойчиви след бране. Доматите Български трапезен F1 са много вкусни и не съдържат целулоза в месестата част. Перфектен търговски вид!

Екипът на градински магазин semenata.bg включи в богатия си каталог семена на супер устойчиви сортове домати Български трапезен F1.

Български трапезен F1 е носител на отличия за иновационни методи за селектиране и е широко популярен сред зеленчукопроизводителите не само в страната ни, но и в чужбина.

Иновативният устойчив български сорт домати дава изключително високи добиви при правилното му отглеждане, като при това прави силни корени и мощни стебла, които му позволяват да носи обилния плод. Лесно приспособим е към температурните разлики, с които се характеризира климата у нас и е силно устойчив на застудяване или горещини, така че с лекота може да се отглежда навсякъде в страната ни.

Устойчивите сортове домати Български трапезен F1 са едри и при оптимални условия на развитие достигат грамажи от порядъка на 250 до 300 грама. Имат ярко червена окраска, страхотен вкус, месеста и плътна консистенция без целулозни примеси, наситен доматен аромат. Основно предимство на устойчивият сорт домати е, че е твърд и непуклив, което го прави удобен за съхранение и транспорт, както и за целите на търговската мрежа.

Сред множеството големи плюсове на този тип домати е, че са силно устойчиви на редица болести, характерни за повечето от останалите доматени сортове в страната ни. Български Трапезен F1 е устойчив на вертицилиум, фузариум и тютюнева мозайка, също така е високо толерантен на септория, антракноза и алтернария.

Сортът вирее еднакво добре при правилни грижи както на закрито в оранжерия или в парник, така и навън на открити земеделски площи, защото е силно адаптивен и жизнен, показват изследванията на производителя.

Сортът се цени и използва еднакво успешно за ранното и за средноранното производство в българското зеленчукопроизводство.

На закрито семената на устойчивият домат Български трапезен F1 се сеят през януари и февруари, а навън през февруари и март.

Разсаждането на закрито се извършва през март и април, а навън от 15-тия ден на месец април до 15-тия ден на месец май.

При едноредовото гледане от ред до ред се оставят 80 сантиметра разстояние, а между отделните растения в реда 40 сантиметра. Ако използвате двуредовия метод, между първите два реда се оставят 55 сантиметра, между следващите два реда - 80 сантиметра, а между отделните растения в реда 40 сантиметра, сочат препоръките на производителя Флориян ООД.

За да засеете 1 декар площ са Ви нужни от 20 до 25 грама семена на устойчиви сортове домати Български трапезен F1.

Добивите на доматите от сорта са впечатляващи и достигат до 10-12 тона от декар при правилно третиране на доматените насаждения през цялото им развитие.

Доматите са идеални да се ядат в прясно състояние като салата, гарнитура или украса към ястия, както и за готвене и за приготвяне на консервирани домати. Сорта се цени особено за износ от търговците на едро със зеленчуци.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаАприл, Май, Юни, Юли
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Тютюнева мозайка, Алтернария, Септория, Антракноза

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив