МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на увивни градински цветя - интересен микс от Флориян

Семена на увивни градински цветя - интересен микс от Франчи Италия
Семена на увивни градински цветя - интересен микс от Флориян

Опции

Купи

Цветният микс от семена на увивни градински цветя (Climbing plants mixed) ще се превърне в най-лесният начин да добавите цвят и красота във вертикалните структури и елементи в градината, двора, терасата и т. н. Цветята, които се съдържат в микса оформят страхотно разнообразие от цветове, багри и форми, които привличат погледа и се запомнят. Както и името им подсказва, увинтите растение се нуждаят от вертикални структури, по които да „пълзят“. Подходящи са за отглеждане при беседки, арки, порти, огради, колове и други вертикални опори и елементи. 

Какви растения се съдържат в микса от семена на градински увивни цветя?

Цветята, които ще красят градината ви са комбинация от увивна латинка, грамофонче (ипомея) и други катерливи видове. Сортовете са едногодишни растения. Всички добавени видове растения в микса имат сходни нужди и темпове на растеж. 

Миксът е подходящ за отглеждане на слънчеви места. Растенията са бързорастящи и се нуждаят от богат запас хранителни вещества. Нужно е да се подхранват редовно със специализирани торове. 

Какви резултати да очаквате след засяване на микс от Увивните градински цветя?

Цветята достигат дължина около 250 см. Докато растат и се „катерят“ по опората те се захващат с т.нар. „мустаци“. Цветята могат да се насочват чрез закрепяне на стъблото на определено място. 

Растенията в микса цъфтят продължително. Специално подбраните растения създават палитра от цветове, аромати, размери и форми. Миксовете с увивни цветя често се използват за маскиране на дефекти или по-непривлекателни части от градината, ограда, фасади и т. н. 

Растенията виреят най-добре върху плодородни почви с отличен дренаж. Отглеждат се като едногодишни цветя на открито. Не презимуват. След падане на температурите, растенията загиват. Много често се практикува промяна на миксовете всяка година, която допринася за по-атрактивен и свеж дизайн в градината с променящи се цветове. 

Семената от микса могат да се засадят директно на открито на набелязаното място. Практикува се и започване на разсад. За целта, семената се засяват в предварително подготвени саксийки и се отглеждат на закрито до преминаване на периода на слани. 

Най-подходящият период за засяване на семената е през пролетта – месец Март – Април. Семената се заравят на плитко и се покриват с почва. Поставят се по 2 -3 семена на едно място. Желателно е да се оставят поне 10 см между отделните гнезда със семена. Не заравяйте семената твърде надълбоко. Нужна е да са покрити с тънък слой пръст, за да имат контакт с почвата. Поливайте редовно особено във фазите на покълване и вегетация. Семената покълват за около 2 седмици. 

Поливането на засятите семена може да се извършва чрез опръскване с пулверизатор, за да се постигне равномерно и постепенно овлажняване на почвата и да се избегне преполиване. 

Важна особеност при отглеждане на увивни цъфтящи растения е редовното подхранване особено в началото на цъфтежния период. Най-добри резултати се постигат със специализирани торове на реномирани производители, тъй като те съдържат оптималното количество и съотношение от вещества, които са нужни на растенията за обилен и продължителен цъфтеж. 

Увивните растения се съчетават отлично с вече съществуващата растителност. Използват се за създаване на акценти,оформяне на интересен декор, скални кътове, представителни градини и т.н. Поръчайте още сега. 

Разфасовка: 2,5 гр. семена на градински цветя увивни се съдържат в микса

Семена
Кога се засяваМарт, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаБял, Жълт, Зелен, Лилав, Микс, Оранжев, Розов, Син
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоНад 200 см
Предназначение на плода/цветаДекорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив