МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена от увивна Кипърска Лоза - Ipomea Pennata

Семена на Кипърска лоза – Ipomea Pennata - Цветя семена с отлична цена: 1.90 лв.
Семена от увивна Кипърска Лоза - Ipomea Pennata
1.99 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL405

Опции

Купи

Добавете впечатляващи ярки акценти в градината си обагрени в бяло, розово и червено с това интересно растение, което имаме удоволствието да ви представим от „Севън Сийдс“ ООД, а именно, увивна Кипърска Лоза. Латинското название на цветето е Ipomoea pennata. Принадлежи към семейство Convolvulaceae, Картофоцветни от вид Ipomoea (Грамофонче), който обхваща над 500 растения. Въпреки, че името подсказва за произход Кипър, всъщност родината на Ipomoea pennata е Мексико и държавите от Южна и Централна Америка. 

Растението е цъфтящо, едногодишно и увивно. На височина може да достигне над 2 м и в някои случаи дори около 4 м. Листата на Кипърска Лоза също имат декоративен ефект. Те са зелени на цвят, тип перести нарязани, с нежен вид, които перфектно допълват красотата на цветовете. 

Кипърската Лоза увивна се отглежда за летен цъфтеж. Семената на растението се засяват чрез директна сеитба. 

Най-подходящото време за засяване е в началото на м. Май. Семената поникват за около 2 седмици. Прилага се и засаждане чрез разсад. За тази цел засейте семената в работни саксии на закрито в началото на април. След затопляне на времето и достигане на средни денонощни температури от 10 С градуса, младите растения са готови за засаждане на открито. Кипърска Лоза не понася добре застудяване и отрицателни температури. Отглеждайте цветето на добре огрято място. Растенията не се развиват пълноценно на сянка или при липсата на достатъчно слънчеви часове. 

Изберете слънчево място за отглеждане на катерливото растение в близост до конструкциа или ограда, по която стъблото може да „пълзи“ нагоре докато расте. Кипърската Лоза много често се засява в близост до беседки и огради, където създава страхотен вертикален акцент с ярки цветове. Цъфтежният период продължава през цялото лято до есента и падане на първите слани. 

Цветчетата на увивната Кипърска Лоза са с фуниеобразни, с нежни венчелистчета, които оформят звезда. Обагрени са в ярко червено, розово или бяло. Освен атрактивен вид, цветовете притежават и силен приятен аромат. 
Кипърска Лоза трябва да се полива редовно. Вирее най-добре върху почви с добър дренаж. Предпочитат богати на хранителни вещества почви. Ако отглеждате Кипърска Лоза върху по-бедни почви може да подхранвате с торове за цъфтящи растения. 

Красивото увивно цвете може да се отглежда в градината и в саксии и сандъчета на балкона. Важно е да осигурите рамка или конструкция, по която увивното растение може да разгърне потенциала си. 
Кипърска Лоза създава страхотен вертикален акцент в градини, алпинеуми и паркове. Често се използва за декорация на арки, огради, порти и беседки. Цветето прекрасно се комбинира с разнообразие от други ароматни и ярки растения. 

Искате ли да надминете представите си за уникална пъстра и ароматна градина? В „Севън Сийдс“ ООД ще ви предложим богато разнообразие от сортови семена за цъфтящи растения за всички сезони. С наша помощ и с малко въображение и планиране ще отгледате впечатляваща градина с пъстрота, ухание и обаяние на всички нива, от красиви почвопокривни цветчета, до нискостеблени декоративни растения и интересни тропически красоти, като Кипърска Лоза. Разгледайте селекцията от семена сега и направете своя избор. 

Разфасовка: 1 гр. семена на цветя увивни се съдържат в опаковката, представена в каталога на Севън сийдс ООД

Семена
Кога се засяваАприл, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаБял, Розов, Червен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цвета Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив