МЕНЮ
КОШНИЦА

Сортови семена на моркови Тушон - цилиндричен морков с перфектен търговски вид

Сортови семена на моркови Тушон - цилиндричен морков с перфектен търговски вид - Моркови семена с отлична цена: 1.30 лв.
Сортови семена на моркови Тушон - цилиндричен морков с перфектен търговски вид

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 5 гр. (4000 - 5000 бр. семена в опаковка), 10 гр. и 100 гр.
  • Норма за сеитба: От 450 до 600 грама на декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Сее се директно от 20.02 до Декември.
  • Период на разсаждане: Не се разсаждат. Семена на моркови сорт Тушон засейте директно в градината или оранжерията.
  • Схема на отглеждане: Оставете около 18 - 20 см м/у растенията.
  • Вегетация: От 85 до 90 дни.
  • Характеристики на плода: Цилиндрична форма, тъп връх, оранжев наситен цвят. Спрахотен търговски вид, много сладък вкус, крехки и ароматни кореноплоди.

Представяме на вниманието Ви един средно ранен до късен сорт семена на морковиТушон. Известен със своята цилиндрична форма, с тъп връх, силно оранжев насител цвят и не на последно място много сладък вкус. За вас най-голямото предимство в случая е, че спокойно може да поръчате тези семена от градински център semenata.bg, за да имате в градината си от вкусните и полезни моркови, вместо да се разхождате до пазара, когато Ви потрябват.

Удобството е, че по всяко време може да ги консумирате, само изваждайки ги от градината у дома. В прясно състояние са най-полезни, а отгледани у дома нямат нищо общо с морковите, предлагани по супермаркетите. Добро предимство на моркова Тушон е, че се съхранява лесно, на хладно и закрито място.

Засяването на семето може да направите в края на месец февруари, до средата на месец март. Това е пролетната сеитба. За зимно производство, семената се сеят до средата на декември месец. Морковите не се разсаждат, а се засяват доректно на постоянно място, предварително избрано от вас. Дълбочината на почвата, в която поставяте семената, трябва да е около 2 до 3 см. Слагат се на разстояние 18 - 20 см едно от друго. Вегетацията на засетите растения е от 85 до 90 дни. По време на израстването и оформянето на морковите, трябва да се направи разреждане. Много важно за осигуряване на добри условия е редовното поливане на морковите. От това зависят качествата и реколтата на морковът Тушон.

Всеизвестен факт е, че редовното приемане на моркови предполага по-здрава и гладка кожа, влияе положително на зрението и паметта. Със съдържанието на много витамини в състава си, морковите Тушон ще спомогнат да предпазите организма си от вредни вещества, ще стимулира имунната Ви система и в крайна сметка, ще се чувствате свежи и здрави.

Един от добрите варианти за консумиране на моркови Тушон, освен разбира се пресни, е приготвени на пара. По този начин при тях се запазват полезните качества, а вкусът им е изключителен, така приготвени може да ги ползвате за гарнитура или пък да си ги хапвате директно. Много широко приложение имат при спазването на различни диети. Голям плюс за морковТушон е, че е устойчив във времето и съхранението му става много лесно и удобрно. 

За да имате винаги този пресен заленчук, за разнообразие в менюто, за кулинарни цели и за здрав и силен организъм, още сега поръчайте семена на моркови Тушон от онлайн магазин semenata.bg.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЯнуари, Февруари, Март, Април, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаОранжев
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив